"Els roures més forts creixen amb el vent en contra", entrevista a Verónica Rosselló

Periodista i comunicadora social especialitzada en comunicació 2.0 per a empreses i startups. Abans d'arribar a Hundredrooms, va treballar com a responsable de comunicació corporativa a diverses empreses. Així mateix, va portar la direcció de comunicació de diferents projectes d'emprenedors a Espanya. 

1.- Què és per a vostè la innovació?

La innovació és una constant, per a mi és reinventar-se constantment a adaptar-se als nous desafiaments. Per exemple, en el nostre cas, la tecnologia desenvolupada per Hundredrooms permet estudiar i entendre detalladament com l'usuari estalvia, ja que ens permet conèixer la diferència de preus que existeix en un mateix apartament que està registrat a la base de dades de diversos dels nostres partners. Gràcies a això, l'usuari estalvia temps en la seva recerca i al seu torn, se li facilita i escurça el procés de decisió en mostrar els diferents preus disponibles per a cada propietat. En aquest cas la innovació ha sorgit de la necessitat dels usuaris i s'ha convertit en una eina útil que pot ajudar a moltes persones.

2.- Com ho explicaria a un nen?

La innovació no està en inventar els ingredients per fer per exemple un pa de pessic, sinó en inventar-nos combinacions amb els ingredients o receptes noves ... Així podrem crear alguna cosa original, de diferent sabor i que aporti una exquisida experiència als que ho provin.

3.- Com l'aplica a la seva empresa?

Hundredrooms neix amb la intenció de donar solució a una necessitat creixent. La seva funció és democratitzar el lloguer d'apartaments turístics posant a disposició dels usuaris tota l'oferta disponible amb la màxima qualitat d'informació, perquè els usuaris puguin triar l'apartament o casa de vacances que millor s'adapti als seus gustos.

Aquest model de negoci no és nou, però sí que estem davant la reinvenció d'un concepte ja existent adaptat a nous desafiaments. Actualment Hundredrooms compta amb més de 7.000.000 d'immobles en tot el món i compara entre més de 100 llocs webs com Airbnb, Housetrip, 9Flats, Booking, Way to Stay, HomeAway, Tripadvisor, Booking, Rentalia entre d'altres.

La tecnologia que desenvolupem permet estudiar i entendre detalladament com l'usuari estalvia, ja que facilita les dades necessàries per conèixer la diferència de preus existent en un mateix apartament que està registrat a la base de dades de diversos dels seus partners. Gràcies a això, l'usuari estalvia temps en la seva recerca i al seu torn, se li facilita i escurça el procés de decisió en mostrar els diferents preus disponibles per a cada propietat.

4.- Per a què serveix la innovació?

Penso que la innovació serveix per evolucionar, per adaptar-se als canvis, per créixer. De vegades la innovació no està lligada al fet que només a parlar d'una empresa d'Internet, una startup o una gran companyia. Penso que a les persones que ens agrada innovar tenim una mirada diferent, ens impliquem i volem fer alguna cosa útil per les altres persones, pels clients, una cosa que pugui servir i que aporti valor.

5.- Si tingués una PIME, què faria amb la innovació?

Utilitzaria la innovació com a eix estratègic per a tot el que s'hagi de planificar. En cada departament, equip o iniciativa inclouria que es facin coses noves, de valor, que destaquin i que serveixin per ajudar als altres, no que sigui per mirar-nos a nosaltres mateixos, sinó per a l'usuari.

  6.- Quin paper considera que juguen les persones dins la seva empresa?

Hi ha un clixé molt utilitzat que "les persones són el primer", això en alguns casos es compleix, en altres només s'utilitza per comentar a les conferències o llocs públics. El que ens hem de parar a pensar és quanta importància li donem a les persones amb les que treballem dia a dia, com les tractem, com els demanem que facin les seves tasques, com intentem aconseguir els objectius amb elles. Tot hauria de ser real, no una bonica frase per decorar, repetir o dir i no complir Treballem amb persones que senten, opinen diferent i ens poden ajudar a créixer.

En el meu cas, en Hundredrooms, coordino un equip internacional de comunicació integrat per 12 persones. La meva comesa és que a més de que es compleixin els resultats, promoure que siguin creatius a la feina, que aportin idees i que qüestionin amb enfocament positiu les coses que fem. Ells saben que comunicació no és una feina fàcil, per això, cada assoliment ho celebrem junts, fem reunions diàries on tots ens escoltem, aprenem.

Una altra cosa que em sembla important és agrair sempre les coses que es fan en equip, les tasques realitzades, el donar el bon dia, el compartir un cafè, el menjar, al final som persones, no màquines, l'ésser humà ha nascut per socialitzar , créixer, aprendre, sentir, en això les màquines mai ens podran superar.

Activitats en paral·lel

Oferim 4 activitats en paral•lel de les que podràs escollir una.

Dijous de 16.30h a 18.30h (aforament limitat)

Taller 'Insights Discovery'

Desenvolupa estratègies eficaces per millorar les teves relacions interpersonals a partir de l'autoenteniment i l'anàlisi de la personalitat.

Imparteix: Ángel Gutiérrez, business advisor

Taller 'Com ser un bon jefe'

Gestionar equips i fer-ho bé és un dels reptes als quals s'ha d'afrontar qualsevol persona que estigui al capdavant d'una empresa o un projecte. Durant aquesta sessió de formació oferirem consells pràctics per convertir aquesta difícil tasca, en una habilitat.

Imparteix: Rafael Suñol, consultor sènior

Taller 'Economia col•laborativa: co-creació de negocis basats en les persones'

L'objectiu és co-crear solucions innovadores basades en models de negocis on el nou ciutadà productor i la col•laboració entre iguals siguin la base de la proposta de valor.

Imparteix: Nacho Mas, consultor

Dinàmica 'Networking a la menorquina'

Descobreix les claus del networking menorquí i posa-les en pràctica a Innovem. Aprèn a generar negoci i desenvolupar relacions amb altres empresaris i emprenedors de forma efectiva. Dinàmica enfocada a tots aquells que comencen.

Imparteix: Judith Morillas, pedagoga

Visitant

Accés a totes les activitats del programa: conferències, presentacions, networking, còctel inaugural, coffee break de divendres i dinar del divendres.

Preus:

Per més informació contactar amb nosaltres a través de info@innovem.es
Organiza:
Patrocinador principal:
Partners:
Patrocinadors:
Colaboradores:
Community Innovem: