Eduard Vallory
President del Centre UNESCO de Catalunya
Educar per a la vida
President del Centre UNESCO de Catalunya i impulsa per encàrrec de la Generalitat, un programa universitari per al desenvolupament professional dels mestres. És analista social i expert en gestió del canvi, centrat en la millora de l'educació. Es va doctorar en Ciències Polítiques i Socials (UPF) amb una tesi sobre l'educació en la ciutadania global, i és també màster en Ciències Socials (University of Chicago), llicenciat en Filosofia (UB) i en Periodisme (UPF) i diplomat en Alta Direcció d'Empreses (IESE).
Ha estat director de la Barcelona Graduate School of Economics, Visiting Scholar de la New York University, Research Fellow del Fitzwilliam College (University of Cambridge) i cap del Gabinet del Conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat (2000-03). També ha estat responsable de l'escoltisme català i president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Ha publicat Educar en la política: Dotze raons per a la participació en la vida pública (Pòrtic) i World Scouting: Educating for Global Citizenship (Palgrave MacMillan).
Nuria Esparza
Directora de Atracción de Talento del Grupo Adecco
El trabajo del futuro
Llicenciada en Psicologia a la Universitat Complutense de Madrid, amb 14 anys d'experiència en l'àmbit dels RRHH. En aquest temps he treballat en diferents posicions, totes relacionades amb assessorar i donar les millors solucions en matèria de RRHH a les diferents empreses clients d'Adecco.
Actualment, sóc directora d'Atracció de Talent del Grup Adecco, treballant cada dia amb, per i per a les persones. M'encarrego d'atreure el Talent a la companyia i d'assegurar que s'integren en l'empresa, donant el seu màxim potencial. A més, em responsabilitze de potenciar el pla carrera de tots els nostres col·legues dins del Grup, perquè puguin créixer i assumir nous reptes cada dia, sense oblidar, per descomptat, de gaudir en la nostra missió: "Treballar perquè altres persones puguin fer-ho".
Verónica Rosselló
Head of PR & Communications Hundredrooms
Innovació per a un equip d'èxit. El cas Hundredrooms
Periodista i comunicadora social especialitzada en comunicació 2.0 per a empreses i startups. De nacionalitat espanyola-argentina, néta d'un manacorí, Verónica va arribar a Balears després de seguir els passos del seu avi que va emigrar a l'Argentina en la dècada del 30. Va voler recuperar les seves arrels i per això, en 2005 va decidir instal·lar-se per créixer com a persona i professional a Mallorca.
Abans d'arribar a Hundredrooms, va treballar com a responsable de comunicació corporativa a diverses empreses. Així mateix, va portar la direcció de comunicació de diferents projectes d'emprenedors a Espanya. Com a periodista, va treballar en els informatius de la televisió autonòmica IB3, en Agencia EFE Madrid, també va ser corresponsal a Agencia EFE Roma. A l'Argentina va treballar en mitjans de comunicació de premsa escrita, ràdio, televisió entre els anys 1997 i 2000.
Rafael Suñol
Assessor empresarial, expert en aliances d'empreses, gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Taller : Com ser un bon jefe
Nascut a Barcelona el 1944. Llicenciat en CCEE-1969, ADE-ESADE-1980, PADEIESE-1999. Conseller de Serveis Funeraris de Barcelona. Anteriorment ha ocupat els següents càrrecs: Conseller de Xarxa Elèctrica d'Espanya, conseller delegat de Banc de Foment; President de Banc de Crèdit Industrial. Conseller i després Vicepresident de FECSA; Conseller d'Endesa; President de Crèdit i Docks. Degà i Vicedegà del Col·legi d'Economistes de Catalunya. Secretari General i Vicepresident del Cercle d'Economia.
Jorge Barrero
Director General de la Fundació Cotec
Innovació: qui som, d'on venim, a on anem i on ens agradaria anar
Director general de la Fundació Cotec. Llicenciat en Bioquímica per la Universitat de Salamanca, Màster en Estudis de Ciència, Tecnologia i Societat per aquesta mateixa Universitat, ha cursat estudis de postgrau en Direcció d'Indústria Farmacèutica i Lideratge en la Gestió Pública a les Escoles de Negoci IE i IESE.
Des del 2008 a 2012 va exercir el càrrec de director general del Gabinet de la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, exercint funcions en la coordinació general de l'actuació política del Ministeri, i supervisant l'agenda pública, l'activitat parlamentària i les relacions amb els mitjans de comunicació. Un cop finalitzada aquesta etapa va tornar com a adjunt a la presidència d'ASEBIO, on va ser secretari general durant els anys 2006 al 2008. Anteriorment, havia desenvolupat la seva carrera en l'àmbit de la consultoria estratègica en el sector biotecnològic i en el sistema públic de R+D. També col·labora habitualment amb nombrosos mitjans de comunicació i ha impartit docència en diverses universitats i escoles de negocis.
Angel Gutiérrez
Soci Director de Breakthru Management
Taller : Insights Discovery
Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid. Format al programa de desenvolupament directiu al IESE. Format com a Coach Profesional en el Coaches Training Institute i com a Trainer a la Dale Carnegie University.
Compatibilitza la seva activitat com a Director de Breakthru amb la Docència a l'Escola d' Estudis Empresarials de la Universitat Autònoma de Barcelona i en varis programes Màster de la Escola de Postgraus de aquesta mateixa universitat. Col.labora com a docent en la Universitat Ramón LLull i amb la Universitat de Cantàbria.
Judith Morillas
Pedagoga Sòcia Fundadora de Sa Xaranga
Dinàmica : Networking a la menorquina
Llicenciada en Pedagogia per la UAB (2003) i Màster en Resolució de conflictes per la UOC i especialització en gestió de polítiques de joventut.
Menorquina, emprenedora i sòcia fundadora de Sa Xaranga, empresa de serveis educatius. Quan vaig començar a estudiar Pedagogia, sempre em va interessar mes l'educació no formal, es a dir, el que aprenem quan no estem a la escola. Així que em vaig especialitzar en polítiques de joventut i en l'educació en el temps de lleure. La meva trajectòria professional sempre ha estat vinculada a empreses i entitats d'educació no formal (centres socioeducatius per a joves, centres cívics…). Fins que l'any 2012, vàrem decidir crear una empresa de referència en la educació en el temps lliure a Menorca, apostant per els valors de creativitat i la innovació.
Eduardo Forte
Cofundador i CMO de Betahaus Barcelona
People in Beta - El coworking com a mitjà per a millorar la teva vida professional i personal
Co-fundador i CMO de Betahaus Barcelona, l'espai de coworking mes gran d'Espanya, amb mes de 220 membres actius. Advocat de professió i Màster en Gestió de Petites i Mitjanes empreses, apassionat per el màrketing i la comunicació des de fa mes de 10 anys. Es també co-fundador de ForteCros&Partners, agència especialitzada en estratègia i content màrketing per a firmes premium i de moda. Actualment col.labora activament en la creació de Betahaus Global i en la expansió internacional de la marca.
Albert Roura
Ex Dircom del FC Barcelona
Veient les estrelles
Periodista, ha estat director de comunicació del FC Barcelona fins a mitjans de gener d'aquest any 2017. Anteriorment va ser director de mecenatge del Palau de la Música Catalana. Fins al mes de gener de 2010 va ser director de comunicació del Grup Agbar. Abans ho va ser de la Universitat de Barcelona i de la Fundació “la Caixa”. També ha estat cap de premsa d'El Corte Inglés a Catalunya. Ha estat vice-president de Dircom Catalunya des del 2007 fins al 2015.
Com a periodista ha treballat a TVE, TV3, Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya i Catalunya Ràdio. Durant 10 anys ha estat co-director del curs “Direcció Estratègica de la Marca i la Comunicació”, a ESADE. És professor convidat a l'Institut de Comunicació Institucional i Empresarial de la Universidad Complutense de Madrid i a l'Institut Nacional d’Administracions Públiques (INAP).
BCN Tech City
Clúster Ecommerce & Tech Barcelona
Taula Redonda: Transformació digital d'una economía tradicional
Miquel Marti, CEO de Barcelona Tech City / Ernest Iguacén, Director de Sitka Capital / Guillermo Gaspart, co-founder de ByHours / Marc Borrell, co-founder de 500Markets / Pablo de Porcioles, director de PdP Advisors / Ricard Garriga, co-founder de Torret Road Capital y Menorca Millennials
Clúster de negocis digitals, Barcelona Tech City és una associació oberta a tots els integrants de l'ecosistema del negoci digital i tecnològic presents a Barcelona com fundadors i directius d'empreses digitals i tecnològiques, gestors d'entitats de capital risc o xarxes d'inversors privats.
Eugènia Bieto
Directora General d'ESADE
Lideratge emprenedor. La importància de les competències empresarials per crear empreses i generar innovació
Directora general d’ESADE i professora titular del Departament de Direcció General i Estratègia. Eugènia Bieto és doctora per la Universitat Ramon Llull, llicenciada en Ciències Empresarials i màster en Direcció d’Empreses per ESADE i per la Universitat Politècnica de Catalunya. Entre altres càrrecs a ESADE, ha estat subdirectora general corporativa (2005-2010) i directora fundadora de l’ESADE Entrepreneurship Institute (1997-2008).
Ha exercit càrrecs directius a administració pública de Catalunya i la Comunitat Valenciana relacionats amb el foment del desenvolupament i el creixement empresarial i amb la creació d'empreses. Ha estat nomenada Presidenta de CEMS Global Alliance (Decembre 2016) És autora o coautora de diversos articles i capítols de llibres sobre emprenedoria i innovació. Actualment, és membre de: Comitè Executiu de la Universitat Ramon Llull Consell Assessor de Catalunya del BBVA Consell Assessor de Roots for Sustainability – R4S Junta d’UNIJES (Universidades Jesuitas españolas) Jurat del Premi de Cooperació Internacional dels Premios Princesa de Asturias. Board of Trustees de la European Federation for Management Development (EFMD) Strategic Board de la Community of European Management Schools (CEMS) International Advisory Board d’HEC Paris, França International Advisory Board de la University of St. Gallen, Suïssa. International Advisory Board de la Université Paris-Dauphine
Beatriz Lucia
Directora de Talent Analytics de l'Instituto de Ingeniería del Conocimiento (IIC)
Buscant el valor de les dades: HR Analytics
Llicenciada en Psicologia i Màster en Metodologia de las Ciències del Comportament i de la Salud per la Universitat Autònoma de Madrid. Desenvolupa la seva tasca professional a l'Institut d' Enginyeria del Coneixement com Directora de l'àrea de Talent Analytics.
Compta amb mes de de 20 anys d'experiència en avaluació psicològica i aplicació de noves tecnologies de la mesura en l'àmbit de les organitzacions. Ha liderat nombrosos projectes de desenvolupament d'eines d'avaluació i consultoria psicomètrica. Actualment, lidera els projectes d'analítica avançada relacionats amb HR Analytics i la explotació de dades de RRHH com a base en la presa de decisions estratègiques.
Estrella Ortega
Fundadora de RATPANAT Luxury & Adventure
Hay que soñar para innovar
Tota una vida dedicada al turisme i a la seva empresa. Durant els 3 anys de carrera va fer moltes pràctiques en diferents àrees, hotels, agències de viatges i majoristes i en acabar els seus Estudis Superiors en Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques per la Universitat de Deusto, va muntar la seva pròpia empresa, una agència de viatges minorista. Fa 9 anys, intuint la crisi, va decidir transformar la seva agència de viatges minorista en RATPANAT, un tour operador especialitzat en Àfrica que es convertiria en empresa líder del sector, gestionant una infraestructura pròpia a Àfrica amb 6 Tented Camps propies situades en els principals parcs nacionals i Reserves de Kenya, Tanzània i Delta del Okavango, amb una àmplia flota de vehicles de safari 4x4 i mes de 20 camions de safari.
Rubén Agote
Singularity University
El futur del treball
Natural de San Sebastián, resideix a Barcelona des de fa més de 15 anys. Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra. Es màster en Assessoria Jurídica de Empreses per el IE Business School. Ha cursat el Programa Executive a la Singularity University. Es un advocat apassionat per les tecnologies disruptives en el treball. Està centrat en las qüestions pròpies del Futur del Treball. En aquest sentit ha promogut i colidera DTECH (Disruptive TEchnology CHallenges) a Cuatrecasas.
Te una sòlida experiència assessorant empreses nacionals i multinacionals. Ha prestat especial atenció als reptes jurídics de les start up. Ha prestat el seu assessorament en qualsevol implicació juridico laboral, nacional o internacional, de les polítiques de Recursos Humans durant més de 20 anys. Membre de IBA, ABA, EELA, també es el secretari de la “Asociación SU Madrid” i professor d'ESADE.
Nacho Mas
Consultor Innovación y Transformación Digital-OuiShare Connector
Taller : Economía colaborativa: co-creación de negocios basados en las personas
Expert en Estratègia Empresarial, es professor d'innovació i models de negoci a la escola de negocis EOI Es connector de OuiShare, una comunitat d'innovació i economia col.laborativa global i Think-and-Do-Tank. Es facilitador homologat de Pentagrowth, metodologia que ajuda a les organitzacions a dissenyar nous models de negoci amb potencial de creixement exponencial a partir de noves combinacions de les palanques disponibles en l'entorn, fent servir els actius i competències de la pròpia organizació.
Javier Peso
Co-fundador y CPO de Touché
Creando modelos de negocio con centricidad en las personas
Co-fundador i Chief Product Officer de Touché, start-up que desenvolupa i promou una plataforma de pagament i fidelització a través de l'empremta dactilar amb oficines a Singapore i Barcelona. Enginyer de Telecomunicacions i Executive MBA a ESADE de formació. Apassionat de les noves tecnologies i d'usar-la per aportar solucions centrades en fer millor la vida de les persones.
Fernando Colomo
Director, guionista, actor, productor i arquitecte
Una vida de cinema
Fernando Colomo és un director, guionista, actor, productor i arquitecte nascut a Madrid el 1946, que va completar els seus estudis a l'Escola Superior d'Arquitectura ia l'Escola Oficial de Cinema. Referent de la comèdia a Espanya i representant cinematogràfic de la comèdia madrilenya de la moguda, compta amb més de 50 anys d'experiència, durant els quals ha dirigit llargmetratges icònics com Tigres de papel (1977), La vida Alegre (1987), Bajarse al moro (1989), Los años bárbaros (1998)), Al Sur de Granada (2001), o Isla Bonita (2015).
Entre els seus múltiples reconeixements destaquen 3 premis del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics (millor guió i premi revelació per 'Tigres de papel' i millor curtmetratge per 'Pomporrutas imperiales'); premi al millor telefilm internacional al Festival de Cinema de Munic ( 'Eso'); premi a la millor pel·lícula al Mystfest d'Itàlia (per 'La mano negra'); premi especial del jurat al festival de cinema de París (per 'Alegre ma non troppo'); 5 nominacions als Goya i una al Lleó d'Or al festival de cinema de Venècia. Filmografia completa: llargmetratges: • 1977 - Tigres de papel • 1978 - ¿Qué hace una chica como tú en un sitio como éste? • 1979 - Cuentos eróticos • 1980 - La mano negra • 1982 - Estoy en crisis • 1983 - La línea del cielo • 1985 - El caballero del dragón • 1987 - La vida alegre • 1988 - Miss Caribe • 1989 - Bajarse al moro • 1993 - Rosa Rosae • 1994 - Alegre, ma non troppo • 1995 - El efecto mariposa • 1996 - ¿Recuerdas la primera vez que hiciste... eso? • 1997 - Eso • 1998 - Los años bárbaros • 1999 - Cuarteto de la Habana • 2003 - Al sur de Granada • 2006 - El Próximo Oriente • 2008 - Rivales • 2012 - La Banda Picasso • 2015 - Isla bonita
Enrique Nimo
Director de Marketing del Sonar+D
Sónar+D "Creativity, technology & Business"
Over 15 years of Senior ICT Project Management experience (TV, Music, Internet & New Technologies) leading cross functional teams in the definition, implementation and optimization of marketing strategies (B2B/B2C) opening new international markets and setting strong business relationship with key partners at some of the top 500 Forbes Corps.
Global Strategic vision and deep understanding of all the disciplines of the Internet Business as well as the Digital Marketing dynamics: SEO, SEM, UX, Analytics, Content, Social Media Marketing, E-commerce, Mobile and Digital Media. Key Director launching and expanding abroad high impact projects around Digital & Emerging Technologies. Post Graduated in Marketing Management & Master in Internet Business (MIB). Professional Goal: To impulse companies new business & optimize the existing ones managing the overall Marketing Strategy. Specialties: Digital Business Marketing Strategy New Business & Product Development Event Management Social Media Marketing
Celia Sánchez-Ramos
Científica i investigadora a l'àrea de la protecció i la prevenció de la visió
La investigació com a font d'Innovació
Científica i investigadora de l’àrea de protecció i prevenció de la visió. És Doctora a l’àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública per la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i Doctora en Ciències de la Visió per la Universitat Europea. Llicenciada en Farmacia i Diplomada en Òptica i Optometría. L’any 2012 va ser nomenada “Doctora Honoris Causa” per la Universidad Internacional Menéndez Pelayo pel seu recolzament al trasllat del coneixement científic a la societat.
Eric Suñol
Soci director a Inveniam Group
Innovació a l'economia circular, energia i gestió de recursos
Especialista en sostenibilitat i energia amb a`mplia experie`ncia en el desenvolupament de negocis, estrate`gia empresarial i el mo´n acade`mic a Europa i Ame`rica. Actualment és soci director a Inveniam Group, firma Hispano-Israeliana en transferencia tecnològica, corporate finance i estratègia empresarial, especialitzada en transaccions en sectors de sostenibilitat i ciencies de la vida.
Abans d'unir-se a Inveniam, va treballar en el disseny, desenvolupament i gestio´ de una incubadora de startups per una gran fundacio´ a Espanya, i va liderar la divisio´ d’energia d’una consultora, fent projectes d'estrate`gia i tecnologia per a grans corporacions. Previament l’Eric va treballar en un grup energe`tic internacional, on primer va encapc¸alar el Departament de Canvi Clima`tic, i me´s tard va omplir diverses posicions dins de la DG Estrate`gia i Desenvolupament. Tambe´ va desenvolupar projectes d'energies renovables i cogeneracio´ per a una banca d'inversio´, i va ser investigador a un centre d’ana`lisi de poli´tica econo`mica als EEUU. L’Eric te´ un doctorat en Economia de la New School for Social Research a Nova York, amb una tesi sobre poli´tiques de canvi tecnolo`gic.
Francesc Granja
Coach
Gestionar l'èxit i el fracàs
Va estudiar Ciències Empresarials i Màster en Administració d'Empreses a Esade i va treballar durant diversos anys com a executiu de màrqueting en una companyia multinacional. Mentre desenvolupava la seva tasca a Portugal, un gravíssim accident de cotxe el va deixar tetraplègic. Després d'una perllongada etapa en què va haver de realitzar una multitud d'ajustos a la seva nova condició física i afrontar altres duels emocionals, va reprendre la seva carrera professional com a consultor freelance de màrqueting per a petites empreses, fins que un dia es va adonar que la seva veritable passió no estava en els negocis sinó en les persones.
En aquest moment va prendre la decisió de ser coach i va començar a formar-se en reconegudes escoles de coaching d'EUA (Coach) i Espanya (Centre d'Especialització en Coaching i Institut Internacional de Coaching). Un cop acreditat, es va dedicar a acompanyar tant a directius d'empresa com a alumnes del programa Lead d'Esade que volien desenvolupar les seves habilitats de lideratge emocional. Actualment es dedica a escriure, donar conferències i fer converses genuïnes.
Teresa Vallès
Cofundadora i gerent
Cas d'Èxit Pastoret
Llicenciada en Ciències Empresarials i Màster en Direcció i Administració d’Empreses per ESADE és co-fundadora de EL PASTORET, empresa que fabrica i distribueix productes làctis des del 1992. Després d’estudiar a Administració Internacional a Bèlgica va treballar a KPMG Peat Marwick fins l’any 1995 que es va incorporar plenament a l’empresa familiar.
Salvador Alemany
President d’Abertis i del Consell Social de la Universitat de Barcelona
Del talent al valor
Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de de Barcelona, Professor Mercantil, Censor Jurat de Comptes i Diplomat per IESE. A la seva activitat professional és President d’Abertis Infraestructuras, SA des de l’any 2009. Anteriorment, va ser Conseller Delegat de la societat des de la seva creació,resultat de la fusió d’Acesa i Aurea (2003). Abans havia estat conseller-director general d’Acesa des de 1998 i de Saba des de 1987. També és president de Saba Infraestructuras, SA des de 2011. En la seva activitat institucional, és President del Consell Social de la Universitat de Barcelona.
En la seva activitat social va ser President de Creu Roja a Barcelona, Vicepresident Creu Roja Catalunya i Membre del Comitè Nacional de Creu Roja Espanyola. En la seva activitat del sector esportiu, va ser President de la Secció de Bàsquet i vicepresident del FC Barcelona en el període 1986-2003 i Fundador de l’Euroleague de bàsquet.
Teresa Baró Catafau
Consultora
Taller "Presentacions innovadores per a joves seductors"
Consultora en comunicació personal Experta en llenguatge no verbal Escriptora, conferenciant Col·laboradora del programa "A punt amb la 2" de TVE Autora de La gran guia del llenguatge no verbal
Realitza una variada tasca docent en diverses universitats i escoles superiors i realitza conferències a Espanya i Llatinoamèrica. Dissenya programes específics d'habilitats de comunicació personal per a col·lectius específics, professionals i executius d'alt nivell i polítics. Forma i entrena en les habilitats necessàries per a l'acompliment a l'empresa: lideratge, comunicació en públic, persuasió, intel·ligència no verbal, comunicació amb els mitjans, etc. Llibres publicats 2010 - Tens un e-mail. Edicions Proa 2011 - Saber dir: Edicions del Serbal 2012 - La gran guia del llenguatge no verbal. Edicions Paidós (publicat també a Mèxic i Perú.) 5 edicions a Espanya 2013 - Guia il·lustrada d'insults. edicions Paidós 2015 - Manual de la comunicació personal d'èxit. edicions Paidó PRESÈNCIA EN MITJANS Col·laboradora habitual en mitjans de comunicació com a experta en temes de comunicació. Des d'octubre de 2011 col·labora al programa Per a tots la 2, (ara A Punt amb la 2) amb la secció de Comunicació no verbal, amb periodicitat setmanal. Són més de 160 col·laboracions que es poden veure a la xarxa. Ha publicat nombrosos articles en premsa especialitzada sobre temes de comunicació personal i habilitats socials.
Sergio Escoté
Founder & CEO at Optima Network
Conversant amb Sergio
És un dels emprenedors menors de 30 anys amb més projecció del país. Va començar amb 14 anys comprant i venent dominis per internet i al dia següent de fer els 18 anys, va fitxar pel Grup Intercom. Al fer 19 va posar en marxa el seu propi projecte, Optima Network que ha desenvolupat l’any 2013 com una tecnologia publicitària que s’està emprant en milers de portals de tot el món amb l’objectiu de millorar els patrons de la publicitat actual.
Rafael Suñol Trepat
Assessor empresarial, expert en aliances d'empreses, gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Què valen les empreses/projectes?
Nascut a Barcelona el 1944. Llicenciat en CCEE-1969, ADE-ESADE-1980, PADEIESE-1999. Conseller de Serveis Funeraris de Barcelona. Anteriorment ha ocupat els següents càrrecs: Conseller de Xarxa Elèctrica d'Espanya, conseller delegat de Banc de Foment; President de Banc de Crèdit Industrial. Conseller i després Vicepresident de FECSA; Conseller d'Endesa; President de Crèdit i Docks. Degà i Vicedegà del Col·legi d'Economistes de Catalunya. Secretari General i Vicepresident del Cercle d'Economia.
Pilar Higuero Bisbe
Empresària vitivinícola
Cas d'èxito: Pita Cega
A Pita Cega és un vi biodinàmic produït a Ourense, Galicia al celler de la finca Lagar de Sabariz que promou l’empresària Pilar Higuero Bisbe. Amb una producció molt petita però d’altissima qualitat, ha aconseguit que el seu vi sigui inclòs a la llista Parker amb una puntuació de 92 punts. Un exemple d’èxit fet amb molta cura.
Pili Hostaled
Psicòloga i terapéuta familiar
Taller de Mindfulness
Màster en Psicologia Clínica i de la Salut, Postgrau en Teràpia familiar sistèmica i Màster en Violència de Gènere i dinàmiques de família per la Universitat Autònoma de Barcelona. Pilar Hostaled s'a Especialitzat en Teràpies d'Acceptació i Compromís i en Mindfulness.
"Em dic Pili Hostaled i sento que la vida flueix i res no roman, per això penso que cada dia és una oportunitat per millorar en la vida, per aconseguir una major serenitat i per aprendre a manejPili Hostaledar allò que limita el benestar i la salut; bé siguin preocupacions, pors, pensaments, emocions, símptomes físics o psicològics, o bé sigui qualsevol situació que estiguis vivint.
Manel Adell
Ex-CEO de Desigual. Conseller de Puig, Privalia i Tiger
Innovar o morir
Manel Adell (Barcelona, 1961) és llicenciat per ESADE, MBA per l'IMD de Lausana (Suïssa) i exalumne de la Universitat de Standford (Estats Units). En la seva carrera professional destaca la dècada que va passar davant d'Desigual, signatura de la qual va ser accionista i conseller delegat des de 2002 fins a Desembre del 2012.
Actualment també és conseller independent del grup de perfumeria Puig, de Privalia i de la companyia danesa Tiger. Amb anterioritat havia desenvolupat la seva carrera professional en empreses com Agrolimen, Cadbury-Schweppes, Bang & Olufsen i va ser soci fundador de la tecnològica Starlab.
Delfí Torns
Director General de Serhs Tourism
Claus per interpretar el present i el futur del mercat turístic
Delfí Torns es en la actualitat el Director General de Serhs Tourism, una de las agencias receptivas más grandes del país que gestiona servicios para más de 1,5 millones de pasajeros. Tiene un amplio conocimiento del sector turístico habiendo sido directivo de empresas como TUI, Sol Melia, Fundación UAB, Globalia o Lizarran entre de otras. Ha trabajado para multinacionales, PYMEs, Fondo de inversión, fundaciones y empresas familiares, dotándolo de una visión muy amplia de todo tipo de organizaciones empresariales y facultándose en el ámbito de la gestión del cambio, de la transformación de grupos en equipos de alta rendimiento, así como de la internacionalización de proyectos locales.
A nivel académico se PDG de l`IESE, MBA por la Ramon Llull, Licenciado en Humanidades por la UOC, Diplomado en Empresariales por la UB y Técnico en Empresas y Actividades Turísticas por el CETT - Universidad de Barcelona.
Martin Varsavsky
Empresari argentino/español
Martín Varsavsky és un empresari argentí / espanyol que ha fundat set empreses en els últims 20 anys. El 1984, mentre cursava els seus estudis a la universitat, va prendre Urban Capital Corporation, una companyia nord-americana dedicada al negoci immobiliari que va ser una de les primeres promotores del moviment loft, desenvolupant 50 mil metres quadrats en Soho i Tribeca. El 1986, Varsavsky va crear al costat dels científics argentins Claudio Coll i César Milstein, Medicorp Sciences, una empresa de biotecnologia pionera en la realització d'estudis per detectar el VIH. La seva tercera companyia, Viatel, va ser fundada el 1991 i és avui un gran operador de fibra òptica a Europa.
Les iniciatives més conegudes de Martín Varsavsky són les que han sorgit en els últims 8 anys. Jazztel, fundada el 1997, és el primer proveïdor alternatiu d'accés local de la Península Ibèrica. EINSTEINet AG, fundada el 1999, és l'única empresa creada per Martín que va tancar al no trobar suficients clients per la seva innovadora tecnologia d'ASP. Ya.com, fundada per Martín Varsavsky i un meravellós equip de gestors, és avui la segona empresa més important de continguts d'Internet a Espanya. Fon és l'última empresa fundada per Martin Varsavsky al febrer de 2006 i compta ja amb més de 14 milions de hotspots a tot el món. L'objectiu de Fon és estimular el creixement de l'accés WiFi, oferint als seus usuaris una xarxa de punts d'accés WiFi gratuït a tot l'mundo.Entre els inversors de Fon es troben companyies com Google, Skype, Index Ventures, Sequoia Capital i BT. A més de les seves activitats empresarials, Martín és membre del Board a l'Institut d'Empresa, professor d'emprenedoria a la Universitat de Columbia ia la Universitat de Nova York, i participa amb assiduïtat en conferències a Europa i als Estats Units. A partir de 2014 és membre del Supervisory Board d'Axel Springer, la companyia més gran de mitjans de comunicació a Alemanya. Entre els premis que se li han concedit, destaquen l'haver estat finalista en el concurs Empresari de l'Any a la ciutat de Nova York el 1995, Empresari Europeu de les telecomunicacions el 1998, Empresari Europeu de l'Any per la ECTA el 1999, Global Leader for Tomorrow pel World Economic Forum a Davos l'any 2000 i Empresari Espanyol de l'Any 2000 per iBest. També va obtenir el premi Pickering de la Universitat de Columbia l'any 2003. Martín és membre del Consell d'Administració de la William Jefferson Clinton Foundation i de la Fundació OneVoice, una organització dedicada a promoure la pau a l'Orient Mitjà. Martin Varsavsky és llicenciat en Economia i Filosofia per la Universitat de Nova York, i té un Mestratge en Relacions Internacionals i un MBA de la Universitat de Columbia. "
Juande Salinas
Fundador Agencia Brandman
La revolució colaborativa
Neòfit i apassionat de la vida i les seves experiències. Vegetarià, esportista, innovador, creatiu, emprenedor, conferenciant, comunicador, consultor de reputació en línia i màrqueting personal. Vaig crear la meva primera empresa amb 18 anys i des de llavors no he deixat d'emprendre. Unes vegades com a emprenedor i altres com intra-emprenedor. He dirigit projectes de vendes i màrqueting, en multinacionals i en empreses a nivell nacional. He dirigit una empresa pública del sector d'exposicions i congressos. Conec l'èxit i la derrota. Escriptor i blocaire. Creador del concepte bikerazgo, pel qual mostro com una bicicleta és capaç de ajudar-te a liderar la teva vida. En resum, una persona polifacètica i que no m'agrada veure les coses amb els ulls, prefereixo sentir amb el cor. Ara centrat en la meva empresa, Agència Brandman, especialitzada en Branding corporatiu i personal.
Crec profundament en el camí del creixement personal, en l'autoconeixement i en el poder de la persona com a generadora de magnífics recursos per fer un món millor, més sostenible i fàcil de viure. El meu objectiu és ajudar a les persones a complir els seus objectius. Quan parlo de persones parlo d'éssers individuals i éssers col•lectius (Empreses). Hem de començar a no veure les empreses únicament des del punt de vista econòmic i començar a veure-les des del punt de vista humà. Llavors serà quan hi hagi un gran canvi en l'economia capitalista i comencem l'era de l'economia humanista.
ISABELYLUIS Comunicación
Destinacions i bloggers
Agència de comunicació i continguts digitals conformada per Isabel Lucia Mall i Luis S. Ceprian, tots dos amb una dilatada experiència en el món de la premsa i la comunicació en l'àrea de la cultura i l'oci.
Joan Fontserè
L'actitud a l'altorendiment
director del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR)
Joan Fontserè és director del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) des del març de 2011. Creat l’any 1987 per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu que s’obtinguéssin uns bons resultats als Jocs Olímpics de Barcelona, el CAR és un organisme que dóna suport a l'esport perquè sigui competitiu a nivell internacional, optimitzant recursos de la màxima qualitat tècnica i científica i amb els mitjans necessaris per a la formació integral dels esportistes. Considerat un dels millors Centres d’Alt Rendiment a nivell internacional, el CAR vol que la societat sigui partícip dels coneixements generats per les seves activitats.
Des de la seva arribada al CAR Joan Fontserè ha apostat per donar a conèixer el CAR arreu del món i oferir els serveis del centre a equips estrangers, no només per obtenir recursos propis sinó també per enriquir el nivell dels nostres esportistes i entrenadors. Provinent del món del marketing, Joan Fontserè havia treballat anteriorment a l’empresa Octagon com a gestor d’events, principalment relacionats amb el món del motor i posteriorment en la creació de noves línies de negoci a la mateixa empresa. Joan Fontserè és diplomat en Ciències empresarials i RRPP, compta amb un Màster en RRPP per la Universitat de Barcelona i un postgrau en valors bursàtils.
Ferran Imedio
Destinacions i bloggers
Ferran Imedio (Barcelona, 1973) és periodista, responsable de la secció de Gent de El Periódico de Catalunya i fundador del bloc www.gastronomistas.com, una plataforma de la qual formen part nou periodistes gastronòmics de Barcelona i Madrid.
Dr. Eduardo Tejedo
Doctor i formador a Previs
Taller "Coaching per a Innovar"
Doctor en Medicina, expert universitari en Coaching i instructor en Defensa Verbal & Persuasió. Desenvolupa la seva activitat en Previs, Gestió de Riscos SLU, i s'encarrega des de fa anys de les formacions relacionades amb control d'estrès i gestió de l'ansietat, intel•ligència emocional, motivació i habilitats socials.
Eudald Domènech
Founder and CEO at SincroGuiaTV
La Innovació com a Actitud
Emprenedor en sèrie i visionari, Eudald Domènech va començar la seva carrera professional lligat al món de l'entreteniment, la radiodifusió i la publicitat. El salt definitiu al sector TMT (Tecnologia Mitjana i Telecomunicacions) el va donar el 1993 quan va fundar Servicom, la primera empresa espanyola que va establir una línia punt a punt comercial d'Internet entre els Estats Units i Espanya. Domènech és considerat pel sector com el primer empresari d'Internet a Espanya.
A la primavera de 1995, va cofundar l'ISP World Online a Holanda com a franquícia de Servicom en joint venture amb la companyia de ferrocarrils estatal d'aquest país. Al desembre d'aquest mateix any, va vendre Servicom per dedicar-se completament a la creació i comercialització de continguts per a Internet fundant el "Telepolis" una de les primeres comunitats virtuals d'Internet. Després entrades successives de diversos grups editorials i financers, com Anaya, Endemol i Bankinter, a l'agost de 2000 es va signar un acord de fusió entre Telépolis i EresMas, pel qual Telepolis va passar a integrar-se al Grup Auna (Avui Orange). Un cop consolidada la integració de Telepolis a EresMas, Eudald Domènech va deixar tots els seus càrrecs a Auna i va fundar Techfoundries SA, conglomerat tecnològic del qual va ser el seu principal accionista i conseller delegat. Techfoundries va crear, desenvolupar, vendre, fusionar o tancar diverses iniciatives; Diode (distribuïdor IT), Eneo (domòtica), PowerOffice (escriptori al núvol), MediaXpress (distribució de contingut) i InOutTV (maquinari i serveis per STB, PVR i Smart TV), SincroGuiaTV (EPG) i TotalChannel (OTT). A la fi de 2012 Techfoundries es va reestructurar i va vendre els seus actius. Domènech, juntament amb el seu equip habitual, repensaren de dalt a baix els pilars de la distribució de la televisió i van llançar TotalChannel, una plataforma de televisió de pagament via Internet que porta una nova forma de veure la televisió en qualsevol moment, en qualsevol dispositiu connectat a la Xarxa i des de qualsevol lloc. Eudald Domènech és membre fundador del Cercle Digital de Barcelona, membre d'APD, President de la Comissió d'Infraestructura del Pla Estratègic de Vic, Conseller de IMPE VIC (Institut Municipal de Promoció Econòmica) i ponent habitual en els més prestigiosos fòrums del sector i escoles de negoci. Ha estat "Emprenedor de l'Any" per la revista PC World i ha rebut per part de la Càmera de Comerç de Barcelona i l'IGC (Internet Global Conference), el "Premi a tota su carrera", amb 39 anys, El 2002, InOut TV va rebre el "Premi al Projecte Més Original dels VIII Premis Salvà i Campillo" que atorga anualment l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions. InOut TV també va rebre durant la celebració del SIMO 2007 i de la mà del ministre Joan Clos, el premi al "Projecte més Innovador" pel FICOD 2007; fòrum organitzat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Al 2008, InOut TV fou guardonada com "Empresa més Innovadora" pels lectors de "Actualitat Econòmica" i "Expansión". També cal dir que Techfoundries va ser inclosa el 2005 en la prestigiosa llista "Xarxa Herring 100 Europe" de les empreses no cotitzades més innovadores del Continent. Domènech és coautor del llibre "Negocis 3.0; Mites i Realitats d'Internet i la Nova Economia "publicat per Edicions B.
Immaculada Pulido
Founder CEL Working
Taller "Tripular el teu negoci"
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció i Administració d'Empreses per ESADE. Sòcia fundadora de CEL Working. Emprenedora, educadora i promotora d'iniciatives empresarials. Amb més de 25 anys gestionant empreses, ajudem a les pimes en la seva gestió estratègic-financera.
Fomentem l'esperit emprenedor com a actitud a joves i persones en recerca d'un nou projecte professional. Fundadora de IPPAE. Gerent de ASSET. Membre de la Junta Ampliada d'Espiral. Membre del Global Board Ready Women
Francis Paniego
Jefe de cocina y codirector del hotel gastronómico Echauren
Cas d'èxito: Hotel Gastronómico Echauren
La trajectòria del Rioja Francis Paniego nascut el 1968 és ja dilatada i carregada d'experiència. Als 16 anys va iniciar els seus estudis de cuina a l'Escola Superior d'Hostaleria i Turisme de Madrid. Però sent nen i flirtejava amb els fogons entre les faldilles de la seva mare, Marisa Sánchez (Premi Nacional de gastronomia 1987) i l'abric del seu germà gran, Luis Angel.
Francis va deixar el seu Rioja natal i es va traslladar a Madrid, on va compaginar la seva formació acadèmica amb pràctiques en els millors restaurants de la capital. Va fer els seus primers passos en restaurants com Cabo Mayor amb Víctor Merino i Pedro Larumbe, i Currito. Més tard i ja acabats els seus estudis i seguint l'exemple i els passos del seu germà Luis, va passar per les cuines d'Zalacain, un any a la cuines del restaurant Arzak, uns mesos en Akelarre i breus estades a França al costat de Fermín Arrambide i en el Bulli. Amb tan sols 19 anys, la sobtada desaparició en un desafortunat accident d'automòbil del seu germà Luis, va obligar a fer-se càrrec de responsabilitats a les que ell mai va aspirar, ja que la seva il·lusió era ser algun dia la mà dreta del seu germà gran. Aquells anys van ser molt durs ja que, a més d'afrontar la pèrdua d'un germà, havia d'anar completant la seva formació com a xef i ajudar, com era lògic, a la casa materna. Amb tan sols 22 anys ja dirigia amb la seva mare Joana, la cuina del restaurant Echaurren. L'any 2002 va crear El Portal de Echaurren que, després de dos anys des de la seva obertura, el 2004 va obtenir una estrella Michelin, convertint-se en el primer establiment de la Rioja en aconseguir aquest guardó. El mèrit d'aquest xef resideix en haver sabut evolucionar a una cuina molt personal i d'avantguarda, sense que això suposi una ruptura amb res del que abans oferia un restaurant tan llegendari com el Echaurren. Però és que a més, Francis ha estat l'impulsor de noves línies de negoci, diversificant i creant tot un grup gastronòmic en un poblet com Ezcaray, allunyat de les grans urbs i de tot just 2000 habitants. Al llarg d'aquests anys ha anat desenvolupant nous conceptes fins a completar la següent oferta gastronòmica del grup Echaurren. • La seva primera creació va ser el Bistró golafre que ofereix una cuina més desenfadada, just al costat de la casa mare i destinat a públic més jove, aprofitant la puixança turística de la regió. • Es manté l'oferta de sempre en Echaurren Tradició, on se serveix la cuina de la seva mare Marisa i aquells plats de Francis que, amb el pas del temps, es van convertint també en clàssics i mereixen perdurar en aquesta oferta. • El màxim exponent de la seva cuina és el restaurant El Portal de Echaurren, inaugurat el 2002, on llueix amb orgull la primera estrella Michelin en la història de la cuina de la Rioja des de l'any 2004. • L'any 2005 rep l'encàrrec de dur a terme l'assessoria gastronòmica de l'hotel Marqués de Riscal, on aconsegueix la preuada estrella al any 2011. • Segurament, com volent posar punt i seguit, va decidir recollir tota la història de la casa en el llibre "Echaurren, el gust de la memòria", on es mostra de manera exemplar el trànsit i convivència en els negocis familiars, de dos estils de cuina diferents, però que es donen la mà i es nodreixen l'un de l'altre. • El 2009 empeny la reforma esglaonada de tot el complex Echaurren, ja que la crisi obliga a fer-ho de manera prudent. • El primer canvi es produeix en el vell saló de l'Hotel, on es crea una oferta molt en voga i que permet fer rendible i molt competitiu un espai que abans no ho era, el Gastro-bar E-tapes. • Aquest mateix any han acabat la reforma de 12 precioses habitacions de disseny modern, amb un aire nòrdic molt agradable, i molt acollidores, que permeten arrodonir l'oferta i canviar el target de la seva marca paraigua, en el que ara anomenen "Echaurren, 1 hotel gastronòmic ". • Aquest incansable home es va embarcar també en 2011 en un nou projecte amb la seva dona Luisa, amb Tondeluna a Logronyo, que alguns cronistes ja l'han qualificat com 'La Taverna del Futur' i que ha estat distingit amb el Premi FAD d'Arquitectura a 2012. La seva tasca entre fogons va més enllà. Aquest jove xef s'ha encarregat ell mateix de portar la seva cuina per la resta del món, participant en diverses cimeres gastronòmiques com Millesime, Madrid Fusió, BCN Vanguardia, El millor de la gastronomia, o SS Gastronòmica; i de representar la Rioja i Espanya en esdeveniments culinaris pels EUA, (Los Angeles, Nova York, La Vall de Napa), Regne Unit, Suècia, França, Argentina, Itàlia, Portugal o el Brasil. Un bon exemple d'això va ser la seva participació en Taula Tendències celebrat a Sao Paulo, al qual va viatjar al costat de Ferran Adrià, Juan Mari Arzak i Martín Berasategui, a més d'un selecte grup de cuiners, en el que es va denominar com 'El sopar del segle '. Paniego a més ha col·laborat amb Canal Cuina presentant el programa "cuina imaginativa". Al seu restaurant Tondeluna i des del mes de febrer de 2012, ha organitzat amb el seu equip, l'esdeveniment "Somoscapital", pel que estan desfilant els millors cuiners del nostre país i que va tancar el 14 desembre 2012 Ferran Adrià. Ha rebut el Premi Bidasoa'99 al millor jove cuiner menor de 30 anys. Va ser campió de la Rioja de cuina i subcampió d'Espanya, quedant-se a les portes de representar al nostre país en el famós concurs Bocouse, Dor. El 2007 va rebre una menció d'honor del premi nacional de Gastronomia. Aquest mateix any 2012, s'ha fet mereixedor del premi Xef Millesime i la Reial Acadèmia Espanyola de Gastronomia li lliuro el novembre de 2012 el premi nacional de Gastronomia 2011 al millor cap de cuina, premi que també va rebre la seva mare el 1987, just 25 anys després. El 20 novembre 2013 la guia Michelin li va concedir la segona estrella per al seu restaurant al Portal de Echaurren, mantenint a més la que ja posseïa a Marquès de Riscal i la guia Repsol concedeix al Echaurren la màxima qualificació, els tres sols de la guia. Aquest mateix any, el juliol de 2014 l'Hotel Echaurren ha rebut la notificació oficial, per la qual, a partir de gener de 2015 l'hotel formarà d'un dels club de qualitat més importants del món Realais & Chateaux. "El futur passa per completar la reforma de l'Echaurren i convertir-lo en un dels millors hotels del nostre país, per assentar tot l'aconseguit fins ara, tenint com a principal objectiu el benestar de la meva família i dels treballadors d'aquesta casa".
José Puig
Psicòleg, coach i terapeuta
Networking con actitut
Psicòleg, coach i terapeuta, el meu interès principal és entendre el ser humà i el seu benestar.
Eduard Farga
CMO & Services Lines Director a RICOH España
Innovació, Transformació i Competitivitat
L'Eduard Farga és CMO & Services Lines Director a RICOH España. Sota la seva responsabilitat s’inclou la direcció de Marketing, en les seves 3 vessants: Corporatiu, Producte i Serveis; i la direcció operativa de les 5 unitats de negoci que integren les línies de serveis de la compañía, les quals ofereixen serveis de consultoria, integració tecnològica i outsourcing. Té una dilatada experiència en entorns multinacionals. Les seves primeres passes professionals les va donar a BIMBO, com a responsable de Logística durant sis anys. Posteriorment, va ser director de Marketing a NRG Group, en el sector dels serveis tecnològics a empreses. El 2008 va incorporar-se a RICOH com a director de Marketing, on ha anat ampliant les seves responsabilitats cap al desenvolupament de noves àrees de negoci en l’àmbit dels serveis. La seva formació és essencialment de gestió empresarial: llicenciat & MBA per ESADE Business School, i PDD per l’IESE Business School.
RICOH és una companyia tecnològica global especialitzada en equipament digital per l'oficina, sistemes i solucions d'alta producció, solucions per la gestió de documents i serveis de consultoria, integració d’aplicacions i outsourcing en l’àmbit TIC. Amb seu a Tòquio, el Grup RICOH opera en prop de 200 països. En l'últim any fiscal (finalitzat a 31 de març de 2014), els ingresos consolidats del Grup van arribar als 21.300 milions de dòlars. Sota el seu missatge de marca "imagine.change.", els productes, solucions i serveis de RICOH tenen com a missió millorar la interacció entre les persones i la informació a través d’innovar en la forma de treballar, col.laborar i compartir informació. RICOH, que també produeix càmeres digitals i productes industrials molt especialitzats, és reconeguda per la seva qualitat tecnològica, l'excel.lent nivell de servei al client i les seves iniciatives en matèria de sostenibilitat.
Santi Camps
Fundador de SocialVane
Taula rodona "as a pas de la idea a l'empresa finançada"
Santi Camps és enginyer tècnic informàtic i máster en desenvolupaments multimèdia. Amb 20 anys d'experiència en el desenvolupament de software, actualment lidera l'empresa SocialVane on, mitjançant l'ús d'intel•ligència artificial, es converteixen les dades disponibles al món online en intel•ligència de negoci per a empreses i institucions, principalment del sector turístic.
Philippe González
Director Digital de Amc Networks Iberia i Latam
Del marketing “One to One” al marketing “Juan to Juan”…
Francès orgullós de la seva sang extremenya. És llicenciat per l'École Supérieure de Commerce de Lille (França). Va començar en el grup Alcampo com a director d'un dels seus establiments, va ser director de Màrqueting a automoció fins a participar en la startup, Autocity.com. Després, va treballar en diferents llocs de responsabilitat en continguts webs i mòbils a Orange.
Avui és Director Digital de Amc Networks Iberia i Latam. Amc Networks és una empresa de televisió molt coneguda als Estats Units per ser la productora d'èxits televisius com Breaking Bad, Mad Men o Walking Dead però a Espanya també ha aconseguit grans èxits amb una de les seves cadenes més apetitosa, Canal Cuina. Phil està darrere de l'app Canal Cuina, l'app de cuina en espanyol més descarregada en el món que compta avui amb més de 2 milions de descàrregues en iPhone, IPad, Android i fins a Google Glass. Let Instagram the world! A finals del 2010, de manera benèvola, @philgonzalez decideix ajudar als fans d'Instagram a gaudir de l'app. Llança un bloc anomenat Instagramers.com que acaba convertint-se en una xarxa de grups locals que faciliten el contacte i les quedades entre usuaris d'Instagram. Així neix a Espanya Instagramers "la primera xarxa de fans d'una aplicació mòbil" i es desenvolupa per tot el món. Avui els Instagramers organitzen uns 50 esdeveniments al mes, tenen més de 400 grups de "IGers" en més de 60 països, un Instagramers Gallery permanent a la Fundació Telefónica i Phil col•labora puntualment amb l'equip d'Instagram.
Juan Ignacio Apoita
Director de RRHH i serveis de BBVA
El desafiament del talent al segle XXI
Juan Ignacio ( Bilbao 1960 ) és director de Recursos Humans i Serveis del Grup BBVA, entitat que ha estat reconeguda el 2013 com la tretzena millor multinacional per treballar en el món segons Best Place to Work, a més de ser considerada per la revista Fortune com una de les 20 millors companyies a nivell mundial desenvolupant líders.
Abans d'ocupar el seu lloc actual , Juan Ignacio va passar 20 anys a les unitats de negoci de BBVA , principalment en l'àrea de negocis globals. Va tenir l'oportunitat de treballar a l'estranger ( Veneçuela el 1997 i França el 2001 ) el que el va ajudar a desenvolupar un sentit especial cap els costums i les pràctiques laborals fora d'Espanya. Sempre s'ha considerat que les persones són qui marquen la diferència entre unes i altres empreses i, per tant, creu fortament en el la importància en el compromís envers l'empleat, així com en la seva formació i desenvolupament. Juan Ignacio és llicenciat en dret per la Universitat de Deusto, i compta amb estudis de postgrau en Integració Europea per la Universitat d'Amsterdam i en Administració i Direcció d'Empreses (PDG) per l'IESE .
Jacqueline Ruiz
Socia-Fundadora de MANATIS
Taller: Com fer una presentació del teu projecte "elevator pitch protol·lari"
Formació acadèmica superior en Empresarials, Màrqueting on / off line, Comunicació Institucional i Empresarial, Protocol i Relacions Internacionals, (actualment està cursant Humanitats 3er.curs UOC).
Des de fa 20 anys dirigeix ??una empresa de comunicació i protocol on vincula tots els possibles mitjans, canals i eines de comunicació dels seus clients a l'entorn social (RSC). Si ens remuntem als orígens de l'ésser humà i es pensa en l'Univers com un espai en el qual absolutament tot passa segons unes normes, un ordre, un consens, podem entendre perquè s'ha especialitzat en humanitzar i protocol·litzar la comunicació dels seus clients com un element essencial a l'hora d'establir relacions.
Miguel Ángel Furones
President de Publicis Iberia
Mai diguis tinc una idea
Miguel Angel Furones ha estat el creatiu espanyol que ha ocupat el càrrec més alt en una xarxa multinacional de publicitat : Director Creatiu Mundial de Leo Burnett , amb responsabilitat sobre 96 agències en 94 països . Amb el seu nomenament , va ser el quart " Chief Creative Officer Worldwide " de l'agència , des que el seu fundador , Leo Burnett , l'obrís el 1935 .
Va començar la seva carrera a Espanya com a creatiu en JWT i Contrapunt fins que en, als trenta anys, va fundar Vitruvi, una agència local independent que, deu anys més tard va ser adquirida per Leo Burnett. Ja dins de la multinacional ha estat, Director Creatiu per a Europa i President de Llatinoamèrica abans d'assumir la responsabilitat mundial. Després de l'adquisició de Leo Burnett pel Grup Publicis, Miguel Ángel Furones va ser nomenat president de Publicis Group Mitjana per a Iberia. Més tard, a petició del grup va crear l'agència IgnitionK i, en l'actualitat és president de Publicis Iberia. Miguel Angel Furones ha estat president de l'Associació Espanyola d'Agències de Publicitat. Ha publicat llibres d'assaig, com "El món de la publicitat" i "Tres mil anys d'internet". Sobre narracions curtes i poesia com "El color de les paraules" i " Quinze històries que vénen al cas " i, més recentment, la seva primera novel·la, "L'escriptor d'anuncis", editada per Suma de Lletres.
Rafael Méndez
Membre de BLE - Barcelona Loves Entrepreneurs
Activitat de Networking de BLE
Rafael Méndez Parra és part de l'equip de BLE Barcelona Loves Entrepreneurs, una associació de base social que té com a objectiu convertir Barcelona en un dels referents de l'emprenedoria a nivell mundial. A BLE, ha dut a terme tasques de màrqueting i comunicació , relacions institucionals i d'organització d'esdeveniments de divulgació de temes d'emprenedoria i networking. BLE és una iniciativa transversal que promou l'emprenedoria responsable i contribueix a coordinar les diferents peces que formen part de l'ecosistema emprenedor de Barcelona.
A més de la seva participació a BLE, Rafael Méndez Parra és consultor de desenvolupament de negocis i de màrqueting. Entre 1998 i 2007, desenvolupa la seva carrera professional com a emprenedor en projectes de màrqueting, publicitat i comunicació, a Caracas, Veneçuela. Resideix a Barcelona des de 2007 i, a més de treballar com a consultor independent per a agències de màrqueting i clients finals, ha estat organitzador de diferents esdeveniments relacionats amb el màrqueting i el networking de professionals i emprenedors. Rafael Méndez Parra és llicenciat en Comunicació Social per la UCAB (Caracas, Veneçuela) i Màster en Internacionalització de Negocis per La Salle / Universitat Ramon Llull (Barcelona , Espanya). Linkedin : es.linkedin.com / in / mendezlife /
Josep M. Lloreda Piña
President de Kh7
Un lloc entre els grans
Nascut a Les Franqueses del Vallès, te dues filles, dues netes i un net. Estudiant de La Salle Manlleu i de l’escola de formació professional Miquel Viada de Mataró. Posteriorment va passar per la Universitat de Girona.
Persona sempre inquieta, no ha abandonat mai les petites formacions, com diu ell mateix, « per no rovellar-se ». Es va incorporar a l’empresa familiar, abans IRM Lloreda, a l’edat de 16 anys, compaginant feina i estudis. Després de la mort del seu pare, va agafar el relleu en la direcció de l’empresa, donant-li un gir de 360º; va saber envoltar-se de bons col•laboradors, va professionalitzar tots els departaments i va engegar projectes per millorar la qualitat de vida laboral dels seus empleats, com ara la creació d’una guarderia a la mateixa empresa i la implantació de la flexibilitat horària. Cal destacar també que ha fomentat la comunicació interna i el respecte al medi ambient D’esperit revolucionari i inconformista, ell mateix es descriu com una persona permanentment preocupada per millorar el futur.
Matías Hernández
Cofundador de Nadielabs
Tècniques de pricing
Matías Hernandez és cofundador de Nadielabs empresa especialitzada en execució de projectes innovadors. A més de Nadielabs és cofundador de Blue Noise una start-up dedicada a la creació de programari i maquinari en el món de l'enginyeria acústica.
L'experiència prèvia de Matías prové del món de l'enginyeria i les finances. Va treballar com a consultor acústic en projectes internacionals durant més de 3 anys. A continuació va començar la seva carrera com trader de borsa independent. http://es.linkedin.com/in/matiashernandezvw
María Cardenal
Gerent de Desenvolupament de Nous Productes en Vueling Airlines
Innovar més amb menys
Maria Cardenal és gerent de Desenvolupament de Nous Productes en Vueling Airlines. Dirigeix l'àrea que s'encarrega de desenvolupar productes i serveis innovadors i de valor per als clients de Vueling.
També va formar part de l'equip que va llançar la companyia Clickair prèviament a la seva fusió amb Vueling a l'any 2009 i anteriorment va estar 7 anys dedicada a ajudar a empreses a entrar en el món de l'e-commerce. Llicenciada en ADE per la Universitat Carlos III i MBA per ESADE, ja ha participat en programes d'estratègia i lideratge en prestigioses universitats com HEC (París), Indian School of Business ISB (Hyderabad, Índia), Weatherhead School of Management (USA), London Guildhall University (UK).
Luis Miguel Herrero Roche
Responsable de la Delegació de l'ICEX Espanya Exportacions i Inversions a les Balears
Finantial corner
Responsable de la Delegació de l'ICEX Espanya Exportacions i Inversions a les Balears des de l'any 2000, des d'on assessorem a empreses (principalment pimes) sobre temes d'exportacions i internacionalització.
Amb anterioritat he treballat als serveis centrals de l'ICEX a Madrid com a responsable de promoció internacional de Vins i Begudes d'Espanya. Llicenciat en Econòmiques per la U. de Saragossa (1992) i Executive Master in Public Administration per l'O de Syracuse (2010). Perfil a linkedin: http://www.linkedin.com/pub/luis-miguel-herrero-roche/a/82/986
Isabel Torra
Head of eDreams Corporate per a Espanya. Grupo Odigeo
Turisme, el gran motor d'aquest país. Tecnologia i res més??
Convençuda del valor de la esencia i la il.lusió de las persones. Apasionada de la comercialització i de la capacitat de transmetre del ser humà, amb una sólida experiencia en business travel i en la formació d’equips de vendes. No podría entendre un mon sense música. M’encanta ballar. Soc afortunada per tenir una filla que em fa apendre cada día del present creant amb il.lusió un futur.
Jordi Torras
Co-fundador Equanomia
Finantial corner
Cofundador de EQUANOMIA, Plataforma destinada a donar suport als emprenedors a desenvolupar els seus projectes de negoci, des de l'ajuda al desenvolupament de la idea i el seu pla de negoci, al seu posterior posada en marxa i acompanyament, passant per l'ajuda a la recerca de finançament. Tot això, sota un codi de bones pràctiques tutelat per la Fundació Equilibri.
Advocat en exercici, amb més de 20 anys d'experiència. La seva trajectòria professional s'ha caracteritzat per assessorar les persones ia les petites i mitjanes empreses en una primera etapa del seu exercici professional, per després, durant 9 anys, ser el màxim responsable jurídic d'una empresa de gran distribució.           Actualment, aquesta experiència acumulada la combina per assessorar, empresarial i mercantilment, a emprenedors ia empreses. Professor de Dret Mercantil de la TBS Toulouse Business School.
Di-Ann Eisnor
Casi d'èxit: Waze
Di-Ann vive en Palo Alto, a donde llegó desde Portland, Boston, Nueva York y Amsterdam. Desde que se mudó al noroeste, ha exprimido manzanas, envasado pepinillos y pimientos (incorrectamente), producido vino y criado pollos.
Di-Ann es una pionera en neogeografía, empleando todos sus medios para incrementar el número de ciudadanos editores de mapas en el mundo. Además de ser activa en unas pocas organizaciones sin ánimo de lucro y mostrar su arte inspirado por la psicogeografía en EE.UU. y Europa, sus pasiones emprendedoras se hallan en el desarrollo de la comunidad, la exploración urbana, la cartografía creada por la comunidad y los mapas sociales - de hecho, ella cree que los mapas sociales son una herramienta trascendental para la diplomacia cultural. Di-Ann actúa como Presidenta de Platial, el Atlas de la Gente, y como Geógrafa de la Comunidad en Waze.
Antoni Reinoso
Responsable de la xarxa Enterprise Europe Network
Finantial corner
Antonio Reinoso Pascual és responsable de la xarxa Enterprise Europe Network, xarxa integrada dins del consorci públic " Centre Balears Europa" com a centre d'acollida. El Centre Balears Europa és un consorci públic integrat pel Govern les Illes Balears, les Cambres de Comerç, els consells insulars, entitats locals i financeres, entre d'altres.
És llicenciat en ciències econòmiques i empresarials ( 1992 ), ha treballat com a tècnic superior en les diferents direccions generals responsables de la gestió dels fons europeus del Govern dels Illes Balears, realitzant entre altres els següents treballs: - Ha gestionant els programes de Desenvolupament Regional de Balears (Objectius 2 i 5B ) confinanciados per la UE en els períodes 1994-1999 i 2000-2006. - Ha participat en la planificació financera de l'Objectiu 2 de Balears 1997-1999 i en el DOCUP de Balears 2000-2006. - Ha realitzat el seguiment d'ingressos derivats d'actuacions cofinançades amb fons europeus a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la seva aplicació pressupostària ( 2002 i 2003 ). - Ha realitzat la gestió dels fons de cohesió. Responsable de projectes europeus del consorci CBE , anys 2004 i 2005. Responsable de la xarxa d'informació europea Europe Direct - Mallorca, de gener de 2005 a octubre 2007. Des de febrer 2008 responsable del conveni de col • laboració entre el CBE i la UIB que contempla les següents actuacions - Assistència tècnica i assessorament en la gestió i execució dels Projectes d'Infraestructura Científica cofinançats pel FEDER - Assistència tècnica i assessorament en la gestió i execució dels Projectes d'Investigació Fonamental i accions complementàries en el marc dels plans nacionals i Infraestructura Científica cofinançats pel FEDER. - Assistència tècnica i assessorament en la gestió i justificació econòmica del Programa Campus Excel•lència Internacional 2009-2015. - Assistència tècnica i assessorament en la gestió justificació econòmica de convenis institucionals de la UIB. Ha realitzat 17 presentacions en jornades, cursos i seminaris relacionats amb la UE i ha col • laborat en l'edició de 2 publicacions relacionades amb la UE.
Ricardo Lop
Gerent d'Aceros de Hispania
Cas d'èxit: Aceros de Hispania
En Castelserás, Terol, és gerent de Acers d'Hispania, pagès / forner reconvertit en comerciant virtual, des de 1999 treballant en la venda a la xarxa.
Pamela de la Muñoza
Responsable de SeedRocket
SeedRocket
Llicenciada en ADE i amb un màster en RRHH, Pamela té més de 5 anys d'experiència en el sector d'internet, on ha treballat en les diferents àrees d'una startup, el que li ha permès tenir una visió global dels diferents models de negoci i estratègies a seguir segons el tipus d'empresa.
SeedRocket és la iniciativa de referència a Espanya per a emprenedors amb projectes de TIC en fases inicials, als quals proporcionem formació, finançament i assessoria per potenciar el desenvolupament de les seves idees de negoci, així com un espai comú de treball a la acceleradora de startups de Barcelona. El valor diferencial de SeedRocket resideix en la implicació de Business Angels i professionals de referència en el sector, que comparteixen l'objectiu comú de potenciar l'ús de les noves tecnologies i que, en aquest sentit, aporten el seu temps, dedicació i coneixements, exercint de mentors dels joves emprenedors.
Carton Lab
Cas d'èxit: CartonLab
Carlos Abadia Suanzes-Carpegna, Ignacio Bautista Ruiz i Pablo García Mora són els arquitectes fundadors de l'estudi murcià Floridura arquitectes (2006) (www.mohoweb.com) i creadors de cartonLAB (www.cartonlab.com).
CartonLAB és una innovadora iniciativa empresarial dins de les indústries creatives dedicada al disseny i producció d'ecosistemes en cartró personalitzats que des de 2009 realitza projectes de tot tipus: dissenys editorials, estands, fires comercials, packaging, mobiliari, exposicions, aparadorisme i instal·lacions artístiques. També contribueixen a difondre els valors de l'ecodisseny i la "cultura del cartró" mitjançant una contínua activitat formativa i de divulgació a través de tallers i conferències a nivell nacional i internacional.
Guillermo Marqueta
Fundación Inlea
Talle "Cuina la teva idea"
Amb un perfil procedent del sector medi ambient i recursos naturals, Guillermo s'ha centrat en la gestió i creació d'empreses buscant la seva sostenibilitat econòmica i social. Ha treballat amb tècniques Lean en empresa industrial i en programes d'incubació per a emprenedors TIC. MBA per La Salle Barcelona.
Juan Merodio
Expert en Marketing Digital i Xarxes Socials
Màrqueting 2.0 i Xarxes Socials: El Nou Entorn de les Empreses
Nascut el 1980, és un dels principals experts a Espanya en Màrqueting Digital i Xarxes Socials. Ponent habitual en congressos de reconegut prestigi internacional així com professor de les millors escoles de negoci i universitats.
Des de petit somiava amb ser Enginyer en Telecomunicacions, carrera que va estudiar però que, per qüestions del destí, va acabar exercint des d'un altre costat no menys apassionant: El del desenvolupament d'aplicacions interactives i el Màrqueting en línia. Merodio, autodidacta incansable a més de comptar amb un Màster en Direcció Comercial i Màrqueting per l'IDE-CESEM, és un emprenedor nat. I a la prova ens remetem: No només és fundador del "Grup Elles", empresa enfocada a la creació de webs dedicades a la dona en diferents àmbits (turisme, cotxes, formació, actualitat, bellesa i moda, ocupació) sinó també soci-fundador de "Màrqueting Surfers", l'Agència de Màrqueting 2.0 i soci-fundador de "Air Touch World", empresa tecnològica i desenvolupadora d'aplicacions de Màrqueting Digital Dinàmic. Així mateix és soci i director de Màrqueting de "invierteME", la xarxa social on els emprenedors donen visibilitat als seus projectes, comparteixen pensaments, fan networking i on els inversors coneixen idees interessants per invertir. Per aquesta trajectòria professional a Internet ha rebut diversos premis entre els quals destaquen "Millor Idea de l'Any 2006" d'Actualitat Econòmica i "Joves Emprenedors Socials" de la Universitat Europea de Madrid. A més Juan Merodio té una altra gran passió: Escriure. Ha publicat quatre llibres de Màrqueting 2.0 aplicat a empreses i col•labora en revistes i webs especialitzades en Màrqueting Online assíduament així com al seu bloc www.JuanMerodio.com i pots trobar present en xarxes socials com Google+ o Twitter.
Jordi Valls
Cofundador de Startup Embassy
Emprendre a Silicon Valley
Jordi Valls és un emprenedor de Barcelona focalitzat en Disseny i branding en l'emprenedoria tecnològica. És un apassionat per la promoció de l'esperit emprenedor entre els més joves donant xerrades en col · legis i instituts. Fundador de 1sleeve.com i Cofundador de Startup Embassy a Palo Alto.
Jaume Alemany
Director de marketing de Damm
Nascut a Mataró el 1969, llicenciat en Direcció i Administració d'Empreses per Esade. Després de treballar nou anys en màrqueting, des de l'any 2005 és el director de màrqueting de Damm. En aquests vuit anys a Damm ha liderat el desenvolupament del concepte Mediterràniament per Estrella Damm, el llançament de Estrella Damm Inedit conjuntament amb el Ferran Adrià i el desenvolupament internacional de la marca.
Benjamí Villoslada
Soci Fundador de Meneame
Meneame
Benjamí Villoslada Gil (Palma, 1964) és programador, dissenyador, activista del programari lliure i locutor de ràdio. Va conduir el programa "Mallorca en Xarxa" a la ràdio Ona Mallorca de 2005 fins al tancament de l'ens públic al setembre de 2011.
El desembre de 2005 va crear, juntament amb Ricardo Galli, Menéame, un sistema de programari lliure d'autopromoció de notícies similar al conegut Digg, que serveix fonamentalment per promocionar notícies publicades en blogs o en mitjans digitals.
Josep Maria Solé
Trade Marketing Manager Affinity Petcare, Agrolimen Group
Marketing i comunicació de les marques al punt de venda
Josep Maria Solé, és veterinari per la Universitat Autònoma de Barcelona, Executive MBA IESE l'any 2000 i Màster en Direcció de Comunicació d’Empreses per ESADE l’any 2009. Actualment exerceix la seva activitat professional a l’empresa Affinity Petcare, que pertany al grup Agrolimen, a la que porta vinculat des de l’any 1996.
Ha ocupat diversos càrrecs dins el grup com a Director de Comunicació, Product Manager i Sales Manager. La seva llarga trajectòria l’ha portat des de les ventes al marketing i la comunicació amb el que coneix perfectament la importancia del punt de venta i la estratègia vinculada a la marca.
Biel Huguet
Soci Fundador i gerent de Huguet
De tradicional i local, a contemporani i internacional
Biel Huguet sempre ha tingut passió per l’arquitectura i per això des del seu inici ha adreçat la seva formació i la seva carrera profesional a aquest món. Va començar arquitectura tècnica a la Universitat Politècnica de València (UPV), al 1991, i la va acabar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) després de realitzar el seu projecte final de carrera a la University of Westminster, a Londres, on estudià la figura del Project Manager i l’aplicació al nostre país.
Quan tornà a Barcelona va començar Enginyeria en Organització Industrial (UPC) però fa anys que ho té aparcat en el 5è curs per poder dedicar-se exclusivament a l’empresa. La seva primera experiència professional, al 1997, va ser la coordinació del projecte EUREMAC (European Education for Management in Construction). Al 1999, quan acabà el projecte, va ser el gerent en la creació de l’Espai Mallorca, un centre de promoció de la cultura mallorquina a Barcelona. Paral•lelament, al 1998, juntament amb dos socis, va reprendre el negoci familiar de materials de construcció i n’assumí l’àrea d’estratègia i innovació fins al 2007, moment en que Biel es converteix en administrador únic d’Huguet i assumeix la gerència de l’empresa. L’empresa ha realitzat projectes arreu de l’Estat i també a països com Itàlia, Alemanya, Estats Units, Dinamarca, Àustria, Japó, Marroc o Polònia, i ha treballat amb arquitectes i dissenyadors com Herzog & de Meuron, Sybilla, Lievore Altherr Molina, Luis Galliussi, Josep Quetglas, Juli Capella, Carme Pinós, Duch-Pizà, Antoni Esteva o Matteo Thun, entre d’altres. Un dels trets que caracteritza a Biel Huguet és la seva aposta per la arquitectura, per la qualitat i per intentar satisfer qualsevol repte que els clients puguin plantejar.
Joanquín Valdés
Director de Formasport i col•laborador de Formació Creativa (grup LSI)
Taller deporte y empresa o viceversa: Táctica y estrategia para emprendedor@s
Llicenciat en Psicologia per la Universitat d'Oviedo, ha realitzat el Màster en Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport a la UNED (Universitat Nacional d'Educació a Distància), on forma part del grup de professors que imparteixen aquest màster. També és Diplomat en Magisteri.
A la temporada 2011-12 treballà com a Psicòleg Esportiu de la AS Roma, equip que milita a la màxima categoria de la lliga italiana. Des de la temporada 08-09 fins a la 10-11, també ho va fer al Futbol Club Barcelona (Barça B) i amb anterioritat, del 2000 al 2005 va realitzar aquesta mateixa funció a Real Sporting de Gijón. El 2006 funda l'empresa Formasport Global, formada per un equip de Psicòlegs especialitzats tant en consultoria (formació de directius i perfeccionament professional superior i no superior des de l'experiència de l'esport i activitats out-door) com en esport en els seus diferents àmbits d'intervenció (esport base, exercici físic i salut i alt rendiment). Al 2012 crea futboldecabeza.com, web de suport psicològic esportiu on-line en el futbol, que també treballa amb altres esports. És professor de la Universitat Corporativa "La Salle" a Madrid, així com del Programa Superior en Coaching Esportiu i dels Màster en Project Management i Facilities Management que s'hi imparteixen. També és professor en el Curs d'Expert en Psicologia del Coaching de la UNED. És ponent en congressos i cursos esportius sobre temes relacionats amb la Psicologia de l'Esport i professor de Psicologia en els cursos de titulació de la RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol). A més del futbol, treballa i ha treballat amb altres esports com judo, tennis, natació, atletisme, golf, etc ... i en la rehabilitació psicològica de lesions esportives. En el pla estrictament esportiu, ha aconseguit diversos títols regionals així com nacionals en la seva etapa de competidor de Judo, esport que practica des dels 7 anys d'edat, i del qual ostenta en l'actualitat el grau de Cinturó Vermell-Blanc 6 º Dan, sent Entrenador Nacional i Àrbitre Nacional d'aquest esport. A la Federació Regional del Principat d'Astúries ha estat Seleccionador de l'Autonomia i també de la UNED. Aficionat a la muntanya, n'ha fet part de la seva professió com a Professor titulat de l'EEE (Escola Espanyola d'Esquí) a les estacions hivernals de Sant Isidre i Fonts d'Hivern.
Pedro Jareño
Soci Fundador de minube.com
Minube.com
Pedro Jareño és periodista, llicenciat en la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid.
Viatger empedreït i apassionat de les noves tecnologies, ha escrit quatre llibres per a l'Editorial Anaya i, en els últims anys, està absolutament bolcat en minube.com, la plataforma de viatges socials que està intentant revolucionar el món dels viatges a Internet.
Matilde Boix
Customer Service Social Media Coordinator
Adaptant el model al client
Matilde Boix (Barcelona), és la Social Media Coordinator per l'àrea del Customer Service (@ vuelingclients) i també per Facebook. Anteriorment va treballar com a tècnic de processos i aplicacions en el departament d'Atenció al Client també de Vueling per passar el 2011 a liderar la divisió de clients en Xarxes Socials.
La seva experiència professional ha estat vinculada a l'àrea de Turisme, treballant com a agent de viatges i en els departaments d'Atenció al Client en diverses agències de viatges. Matilde és llicenciada per l'Escola Superior de Turim de Barcelona i diplomada en Disseny de Moda per IADE (Institució artística d'ensenyament).
Ramón Marrades
Soci Fundador de Cien pies
Cien pies
Economista (Universitat de València, 2009) i MSc Economics & Geography (Utrecht University, 2012). Investigador, consultor i docent en economia urbana, geografia econòmica i sostenibilitat. Guitarrista de la banda de rock alternatiu 121dB.
Ha rebut amb Cent Peus el premi UOC & Plugged a la millor idea innovadora en urbanisme, és part de la acceleradora d'empreses socials amb base tecnològica UEIA, guanyador del Premi de Joves Emprenedors Socials de la UEM, ha participat en la Youth Discussion on Future Urban Mobility de la Volvo Foundation per al programa Our Future Mobility Now, ha participat al Social Investment Competition 2013 en l'IESE (Barcelona). Cent Peus també apareix en el catàleg de bones pràctiques del programa Do The Right Mix de la Unió Europea.
Álvaro Lopez
Social Media Coordinator
Adaptant el model al client
Álvaro López (Bilbao 1979). És el coordinador de Xarxes Socials dins del departament de Comunicació de Vueling des de maig 2011. És el responsable de la gestió més corporativa de Vueling a RRSS per tal d'augmentar la notorietat de marca amb un posicionament alienat amb l'estratègia de la companyia.
Coordina l'estratègia de continguts en els comptes de @ vueling a Twitter i les pàgines de Facebook Vueling People! (nacional) i Vueling Europe (internacional). Amb anterioritat va ser Project Manager de l'agència de Màrqueting Your say Panic de Barcelona. Álvaro és llicenciat en Màrqueting i Business Administration per la Universitat de Hertfordshire (Regne Unit).
Rebeca Hwang
CEO YouNoodle
Emprendre a Silicon Valley
Rebeca és cofundadora i CEO de YouNoodle, una startup amb seu a San Francisco centrada en la construcció d'una plataforma de referència per als empresaris de tot el món. Rebeca ve d'una Enginyeria Química i de fons Enginyeria Civil i Ambiental i rebre els seus dos títols de grau i postgrau al MIT.
Després d'haver participat i guanyat concursos per a emprenedors del MIT, Rebeca va continuar la seva participació en programes similars quan es va traslladar a Stanford per realitzar el seu doctorat en Medi Ambient i Recursos. Rebeca va liderar la Social E-Challenge Competition a Stanford, va cofundar Obert Clean Tech (CTO), que és ara una de les competicions més importants de tecnologies netes als EUA, i va participar com a jutge per nombroses competicions incloent el Concurs del Banc Mundial. A més de YouNoodle, Rebeca ha realitzat la conferència "L'esperit empresarial d'alta tecnologia" a la Universitat de Stanford i ha estat ponent en el Ministeri d'Educació de Dinamarca, de la Universitat de Zaragoza a Espanya, Universitat de Porto a Portugal, Universitat EAFIT a Colòmbia, Puerto Rico Enterprize, IEEE Egipte, Tech de Monterrey a Mèxic, Índia IIT i Global Startup Workshop a Buenos Aires, Noruega, Espanya, Sud-àfrica i Islàndia.
Sonia Mulero
Directora Fundación Inlea
Talle "Cuina la teva idea"
Va estudiar Psicologia a la UOC i es va formar en Gestió Financera i RR.HH. a EADA. Va treballar en Fundació CIDOB, referent nacional i internacional de documentació especialitzada en relacions internacionals amb marcat fons social i de cooperació.
Al 2009 es va incorporar a la Fundació INLEA per coordinar el projecte linktoStart, i des de 2011 passa a dirigir la Fundació. "Treballar amb emprenedors i joves empresaris em dóna l'oportunitat de gaudir de la seva il · lusió, d'aprendre del seu talent i de créixer amb els seus projectes
Ricard Garriga
Dinamitzador en YouNoodle
Emprendre en Silicon Valley
Ricard és un empresari nascut a Barcelona instalat a Sant Francesc. Dinamitzador de negoci a YouNoodle, una empresa de nova creació amb seu a una oficina a SOMA a San Francisco, des d'on s'està construint un ecosistema d'emprenedors de tot el món, per ajudar a les organitzacions a innovar més ràpidament mitjançant l'estratègia d'innovació oberta.
Després de 5 anys en un parc tecnològic treballant amb diverses noves empreses de base tecnològica per proporcionar la recaptació de fons de capital de risc, es va incorporar a l'Ajuntament de Barcelona per dissenyar l'estratègia d'inversió per a les empreses de nova creació ubicat al districte de la innovació 22 @ Barcelona, amb més de 1,500 companyies de 10 universitats i treballadors de 45,000. És membre del comitè de ciutats agermanades San Francisco - Barcelona comitè i coorganitzador de la TEDxEmbarcadero a San Francsico. És llicenciat en Enginyeria de Telecomunicacions, MBA a La Salle i l'educació executiva a Berkeley. Li encanten les motos, el pàdel i és corredor amateur. Enamorat de Layers.com i Worldcoo.com.
Juan Ruiz
Gerent de la Cooperativa Teixidors
Caso de bona pràctica: “Teixim benestar”
Juan Ruiz: Gerent de la Cooperativa Teixidors, l’esforç i la dedicació de 30 treballadors artesans, 23 d'ells amb problemes d'aprenentatge. Així s’han anat teixint el futur laboral en aquest centre especial de treball creat l’any 1983.
El•laboren teixits de manera artesanal, emprant materials com caixmir, llana, lli o seda ajudant a la inserció social, al mateix temps que ofereixen al mercat productes de qualitat com cortines, bufandes, xals, corbates. Les seves ventes estan creixent en països com França, Àustria, Regne Unit i EUA .
Enrique Dubois
Co-Fundador de Mola
Mola
Enrique Dubois, emprenedor d'Internet en sèrie des de fa més de 13 anys. Avui, és a més el Business Angel més jove del sector (amb 30 anys ha realitzat inversions en més de 20 projectes). La seva iniciativa més recent és Mola.com, una nova incubadora i acceleradora de negocis d'Internet a través d'inversions de capital llavor i / o suport en totes les àrees de negoci de la startup. A més compta amb reconeguts mentors del sector que ajuden amb la seva experiència als nous emprenedors.
Des del seu llançament al novembre del 2011, Mola.com ha tancat una ronda de finançament de 1,2 milions d'euros i ja ha invertit un total de 625.000 € en 14 start-ups (d'entre els més de 1.000 projectes rebuts) pel de començament d'any. L'activitat de les seves inversions és tal que Mola.com ha estat nomenada com els inversors més actius a Espanya de 2011.
Toñi Martos
Fundadora i Organitzadora de "Gabinet Excellence"
Táctica y estrategía para emprendedor@s
Llicenciada en Psicologia i màster en psicologia de l'esport. Docent en cursos de coaching. (psicologia, esport, coaching i resolució de conflictes). Col•laboradora de Formació Creativa (grup LSI).
Des de petita somiava, amb anar a uns Jocs Olímpics i després d'una lesió, la meva vida s'esfondrà. Pas per diferents fases fins que en la meva època de formació universitària, el meu interès es va decantar per la psicologia de l'esport, especialitat en la qual em vaig bolcar i que em va refer d'aquesta ensopegada. Aquest somni que anhelava com a esportista ho vaig obtenir com a professional de la psicologia de l'esport, participant en els Jocs Olímpics d'Atenes, Pequín i Londres. He estat present en campionats del món, campionats d'Europa, d'Espanya, concentracions. Paral•lelament he fet col•laboracions solidàries en països amb situacions d'especial necessitat, molt intensament en aquells afectats pel conflicte dels Balcans amb assistència en els camps de refugiats i, posteriorment, a l'Àfrica. Una faceta de la meva tasca professional, és la docència, la qual la vinc realitzant en diferents fòrums: classes en màster, cursos en federacions esportives, coaching a empreses i entrenadors, coaching en fòrums d'ajuda psicosocial, etc Després d'un dilatat recorregut entre l'administració pública, ONGs i federacions esportives, centro el meu potencial en la creació d'una empresa de psicologia, moderna, diferent, innovadora, en la qual conto amb la col•laboració de grans professionals.
Héctor M. Morell
Fundador i CEO d'InvierteMe
www.invierteme.com
Héctor M. Morell és Llicenciat en Ciències del Treball i Diplomat en Turisme per la Universitat de Sevilla i compta amb un Màster en Alta Direcció per l'Escola Suïssa de Les Roches.
Héctor inicia el seu camí en solitari com a jove emprenedor el 2009, participant en diferents projectes empresarials i difonent la cultura emprenedora en la societat. Ha obtingut diversos premis d'emprenedoria pels seus diversos projectes. El més recent és invierteMe.com, una innovadora xarxa per a emprenedors i inversors de tot el món que ja compta amb usuaris procedents de més de 40 països. Una idea que neix i es desenvolupa durant la seva estada a Silicon Valley durant l'estiu de l'any passat
Gerardo Cabañas
Director general per Espanya d'Autoscout24
Adaptar-se al client o morir
Gerardo Cabañas és director general per Espanya de AutoScout24, empresa del Grup Deutsche Telekom, pionera en la prestació de serveis a Internet orientats a la compra i venda d'automòbils, que va iniciar la seva activitat el 1999 i en l'actualitat compta amb 30 persones en plantilla i més de 3 milions de visites mensuals a la seva web.
Gerardo és llicenciat ciències econòmiques i Empresarials per la Universitat pontifícia de Comillas, a Madrid (ICADE) i va cursar un mater en direcció d'empreses a la Universitat de Deusto, en les especialitats de Màrqueting i Planificació Estratègica.
Montserrat Pardo
Gerent de Relacions Institucionals de Microsoft Ibèrica
La competitivitat a través de la Innovació
Montserrat Pardo té 41 anys i és Llicenciada en Direcció i Administració d'Empreses per l'European School of Management ESCP. Compte a més amb les titulacions de Diplôme Gran Ecole de Commerce (França), European Master in Management (Regne Unit) i Diplom Kauffrau (Alemanya).
Experta en Economia de les Telecomunicacions per la Universitat Carlos III i Experta en Gestió del Coneixement i Capital Intel·lectual per INSEAD. El 2008 va ser triada Alumni of the Year a la seva escola de negocis ESCP-EAP. Montserrat Pardo ha dedicat els últims 14 anys de la seva carrera professional a les TIC. Es va incorporar a MICROSOFT IBÈRICA l'any 2006 com a Gerent de Relacions Institucionals. Anteriorment i durant 7 anys va ocupar diferents posicions a la seu del GRUP TELEFÓNICA (Madrid). A aquesta companyia es va incorporar després de la seva etapa com a Analista d'Intel·ligència. Prèviament va exercir diferents responsabilitats en RETEVISIÓN (Barcelona), en el GRUP PUIG (Barcelona), AEG (Frankfurt), CONSULT GB (Canterbury) i GRUP VALEO (París-Barcelona). Des de 2001 és professora convidada de la Universitat de Deusto i de l'European School of Management ESCP-EAP. Té domini parlat i escrit de l'espanyol, francès, anglès, alemany, català i euskera. Montserrat va néixer a Barcelona, ha viscut, estudiat i treballat a diverses ciutats europees com París, Oxford, Canterbury, Frankfurt, Berlín, Barcelona, Madrid i Bilbao.
Manuel Estévez
Director Corporatiu de RRHH de Logística del Grup Inditext
Innovar en gestió d'empreses
Nascut A Coruña el 1970, Manuel és llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid. Destaca la seva formació en "Expert en Organització i Direcció de RRHH" per la Politècnica de Madrid i "Advanced Management Development" per l'Institut d'Empresa.
Actualment ocupa el càrrec de director corporatiu de RRHH de Logística del Grup Inditex, després d'una experiència de més de 10 anys com a assessor legal i director de RRHH de Begano SA, l'embotellador gallec de Coca Cola. Addicionalment, és advocat en exercici adscrit al Col·legi de A Coruña, membre de la Junta rectora d'AEDIPE GALÍCIA. Col·laborador de diversos mitjans de comunicació i habitual del Diari de Menorca.
Lluís Pons
Director de Marketing de Vueling
Vueling, un màrketing en constant innovació
Lluís Pons (Barcelona, 1973) és director de Màrqueting i membre del comitè de direcció de Vueling Airlines, companyia a la qual es va unir el 2006. Pons va accedir a la direcció de Màrqueting de Vueling (que abasta On i Off-line, CRM, i tota l'àrea d'atenció a client) després d'haver exercit, en la mateixa àrea, les funcions de director de Clients i de Màrqueting Online.
Amb anterioritat a la seva incorporació a l'aerolínia, Pons va desenvolupar la seva carrera en l'àmbit de les telecomunicacions, en les operadores Retevisión, Auna i Ono. Pons és Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (1996) i MBA per ESADE (2002).
Sonia Fernández-Vidal
Doctora en Informació i Òptica Quàntica
L'Era de les Empreses Laboratori
Sonia Fernandez-Vidal és doctora en Informació i Òptica Quàntica per la Universitat Autònoma de Barcelona. En el passat, Sonia ha treballat com a investigadora en alguns dels centres més prestigiosos del món com són el Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN) a Suïssa, el Laboratori Nacional dels Álamos als Estats units o l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) a Barcelona.
Sonia és escriptora i divulgadora científica i té com a objectiu el fer de la ciència una cosa divertida, apassionant i fàcil d'entendre. Autora d'un dels llibres més venuts de 2011 i traduït a 11 idiomes, La Porta dels Tres Forrellats, una novel·la de divulgació científica destinada tant a nens com grans, recentment ha publicat la novel·la Quantic Love. Paral·lelament Sonia és directora d'innovació i estratègia en Clacktion i conferenciant habitual d'empresa sobre com convertir les organitzacions en laboratoris de recerca.
Oriol Rovira
Xef del Restaurant Els Casals
Tancant Cercles
Oriol Rovira és xef del restaurant Els Casals, ubicat a Sagàs, Barcelona i premiat l’any 2007 amb una estrella Michelin. Conegut com el pagès del segle XXI, Rovira, a banda de cuiner és també productor, agricultor i ramader junt amb la seva família dins del projecte empresarial Tancant Cercles.
L’any 2011 va obrir un nou restaurant d’entrepans acompanyat del grup Sagardi al centre de la capital catalana amb una gran acceptació per part de crítica i públic que va poder presentar com a convidat a Madrid Fusión fa pocs mesos.
Miquel Llado
President de Dale Carnegie a Espanya, Assessor i Conseller d'empreses
Creixement, Innovació i Equip
Miguel Lladó és Economista per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Direcció de Màrqueting per ESADE i amb programes de desenvolupament Executiu a Wharton, a la Kellogg Business School de Chicago i Harvard.
En l'actualitat és president de Dale Carnegie a Espanya, Assessor i conseller d'empreses. De la seva dilatada trajectòria professional destacar la seva etapa a: Bimbo com a President & director general per a Europa, amb responsabilitat sobre un equip humà de més de 4.000 persones, PepsiCo / Matutano, com a vicepresident de Nous Negocis a Espanya i Director de Vendes a Nova York, Estats Units., i Gallina Blanca en Màrqueting i KPMG com a consultor.
Marco Taboas
Venda i marketing per empreses
Generar contingut a internet per guanyar posicionament i visibilitat
Marco Táboas treballa en Vendes i Màrqueting per a empreses turístiques des de fa gairebé 20 anys. Ha ocupat diferents llocs de responsabilitat dins de la Direcció Comercial i de Màrqueting d'empreses com "Club Vacances", "Spanair", "Europcar" o "Espirito Santo Viagens "(Filial turística del Banc Espirito Santo) entre altres i en els últims anys ha compaginat la consultoria sobre Comercialització, Promoció i Vendes amb la Promoció Online, el Posicionament Estratègic de Marca i la Reputació Online.
Actualment també col·labora com a professor a la Universitat de Illes Balears i per a diversos organismes com AFEDECO o el iBit.org, impartint cursos i tallers sobre Promoció i Comercialització Online, així com Posicionament Estratègic de Marca i Reputació Online.
Ana Cabanas
Directora de Màrqueting i Comunicació de Desigual.
Desigual: Fun & Profit
Llicenciada en traducció i interpretació per la UAB, Master en International Bussines a la Université d'Haute Alsace de Strasbourg, Master en marketing de direcció a EADA, Programa de Direcció Empresarial a ESADE, Advance Strategic Management a ISM – Lausanne, Switzerland.
Compta amb una experiència de més de 20 anys a les àrees del marketing i la comunicació en destacades empreses i entitats: Montblanc Art de Vivre SA, Univesitat de Barcelona, Nike i Torraspapel Experta en marketing ens explicarà de primera la clau de l'èxit del posicionament de la marca Desigual, empresa capdavantera en el sector tèxtil/moda, que ha experimentat un creixement meteòric en només 6 anys.
Koro Castellano
directora per a Espanya i Portugal de Amazon i de Buyvip.com
Tot el que sempre va voler saber per vendre amb èxit per Intenet (i mai no ha gosat preguntar)
Ha estat Directora General de Tuenti, la major xarxa social a Espanya. Anteriorment va ser Directora General d'Internet d'UNITAT EDITORIAL, propietària de capçaleres com elmundo.es, marca.com i expansion.com, totes líders als seus mercats, on prèviament va ocupar els llocs de Directora Gerent i Directora de Desenvolupament de Negoci d'elmundo.es.
Nascuda a Madrid, és llicenciada en Periodisme per la Universitat San Pablo CEU i va començar la seva marxa professional en 1982 en el setmanari ‘Cambio 16'. Ha desenvolupat la seva carrera periodística en Fotogrames, El Globus, El País i Via Digital. A més, Koro Castellano ha estat presidenta de l'Online Publishers Association a Europa i presidenta fundadora de MediosOn, que agrupa als principals mitjans de comunicació 'online' espanyols.
Emilio Zegrí
Advocat criminalista.
El nou dret penal: L'Estat contra l'Empresa?
Llicenciat en Dret l'any 1976, soci fundador de Zegrí + de Olivar, advocats penalistes, ha estat Vocal de la Comissió Científica de la "Fundació Lluís de Peguera".
Director Adjunt, de l'Escola de Pràctica Jurídica Roda i Ventura, del Col · legi d'Advocats de Barcelona, professor de Tècnica Processal Penal, de la mateixa escola i en el Màster de Dret d'Empresa de l'Escola Universitària Abat Oliva. Professor de la Universitat de Barcelona. Membre de la Secció de Dret Penal del Col · legi d'Advocats de Barcelona i de la Comissió de Cultura de l'Il · lustre Col · legi d'Advocats. Ponent en nombroses taules rodones i col · loquis, sobre diferents matèries jurídiques, dret de defensa, procediment abreujat, "habeas corpus", psiquiatria forense, propietat intel · lectual, blanqueig de capitals, tractament de dades, delinqüència econòmica, presó provisional. Autor d'articles periodístics i llibres de dret. Membre de la Ponència Jurídica de Foment del Treball Nacional i de l'institut de Probàtica d'ESADE.
Blanca Gómez González
Directora de RRhh de Cocaloa-ibérica
El que ha canviat en els últims anys i el que ha de romandre
Llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat Complutense i amb un MBA en diversitat en l'àrea de recursos humans per la Universitat de Seattle.
Blanca Gómez va començar la seva carrera professional en la consultoria Accenture a la delegació de Madrid per, posteriorment, desplaçar-se a la de Seattle, en l'estat de Washington (Estats Units). A continuació, ia l'edat de 34 anys, va decidir assumir un nou canvi en la seva vida en entrar a formar part de L'Oréal Espanya com a directora de Recursos Humans. Aquesta experiència li serviria per a exercir, temps després, el mateix lloc a Coca-Cola Iberia. Assegura que no creu en la perfecció individual, però sí en la que pot arribar a aconseguir un equip, gràcies als seus integrants, treballant braç a braç.
Juan Pi
Vicepresident Growth Market Unit IBM
Innovació i competitivitat
Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Barcelona i diplomat en Direcció General per l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE). Ha cursat estudis de direcció a la Harvard Business School i el Insead. En aquesta última institució ha intervingut també com a conferenciant convidat.
Ha desenvolupat la seva carrera professional a IBM, on ha estat vicepresident de la Growth Market Unit, amb base a Xangai, fins Febrer del 2011. Aquesta organització, de recent creació, abasta la major part de la geografia, amb l'excepció d'Europa occidental, Estats Units, Canadà i Japó. Ha ocupat diversos llocs en organitzacions culturals i professionals, ha estat membre del Consell Rector de l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD) i de la Junta Directiva del Cercle d'Empresaris. Ha estat membre del Consell Social de la Universitat Autònoma de Madrid. En l'actualitat és Vicepresident del Patronat de la Universitat Antonio de Nebrija. A finals de 2002 va ser nomenat pel Govern Vocal de la Comissió Especial per a la Societat de la Informació. Està en possessió de la Gran Creu del Mèrit Civil
Jaime Martínez Bonnin
Fundador i Director general de easyCut
Una història de branding i franchising
Després dels estudis de formació bàsica a Mallorca, va començar a treballar ampliant estudis en Màrqueting i Comunicació a Los Angeles (Califòrnia), Direcció Comercial i gestió de xarxes de vendes en Wella AG (Alemanya) i finances.
Amb una experiència de 15 anys de dedicació exclusiva en el món de la perruqueria i després d'haver trepitjat 12.000 establiments diferents, va decidir posar en marxa la seva pròpia firma: EasyCut de la qual actualment és màxim accionista i Director general.
Leopoldo Abadia Jordana
Consultor i formador
Preparar-se per a la innovació
Leo Abadia Jordana (Saragossa, 1961) és llicenciat en CC Econòmiques i Empresarials i ha estat 19 anys treballant en una consultora familiar com a consultor de direcció i formació en les principals empreses espanyoles. Està casat i té 10 fills.
Des de fa 24 anys dedica una gran part del seu temps a formar de manera individual a persones de tot el món que, per la raó que sigui, no han seguit una vida convencional, ni acadèmica ni professionalment (fills d'empresaris, esportistes d'elit, etc.). Aquesta experiència està recollida en el llibre que ha tret recentment “Escola per a Milionaris”, editat per Espasa. Especialista en Consultoria d'empresa Familiar, col•labora habitualment amb Universitats i Escoles de Negocis d'Espanya i Llatinoamèrica. Així mateix col•labora en publicacions de l'àmbit familiar, empresarial i de consultoria.
Martín Varsavsky
CEO de Fon. Tech empresari business angels i Professo a la universitat de Columbia. Fundador de Viatel, http://Ya.com, Jazztel, Fon.
Martin Varsavsky és llicenciat en Economia i Filosofia per la Universitat de Nova York, i té un Mestratge en Relacions Internacionals i un MBA per la Universitat de Columbia.Fundador de set empreses en els últims 20 anys. El 1984, mentre cursava els seus estudis a la universitat, va començar la primera, Urban Capital Corporation, una companyia nord-americana dedicada al negoci immobiliari. El 1986, Varsavsky va crear al costat dels científics argentins Claudio Coll i César Milstein, Medicorp Sciences, una empresa de biotecnologia pionera en la realització d'estudis per detectar el VIH. La seva tercera companyia, Viatel, va ser fundada el 1991 i és avui un gran operador de fibra òptica a Europa.
Les iniciatives més conegudes de Martín Varsavsky són: Jazztel, de 1997, és el primer proveïdor alternatiu d'accés local de la Península Ibèrica. Ya.com, fundada per Martín Varsavsky i un meravellós equip de gestors, és avui la segona empresa més important de continguts d'Internet a Espanya. Fon és l'última empresa fundada per Martin Varsavsky al febrer de 2006 i compta ja amb més de 7 milions de hotspots a tot el món. L'objectiu de Fons és estimular el creixement de l'accés WiFi, oferint als seus usuaris una xarxa de punts d'accés WiFi gratuït a tot el món. Entre els inversors de Fons es troben companyies com Google, Skype, Index Ventures, Sequoia Capital i BT.
Marcos Martín Larrañaga
Vice-president de l'Associació Europea de Bioenergia
Energia; jo gasto, tu gastes, ell gasta
Entre altres càrrecs, Marcos és Vice-President de l'Associació Europea de Bioenergía (AEBIOM), Responsable de Relacions Internacionals d'Associació Espanyola de Valorització Energètica de la Biomassa (AVEBIOM), Consultor de FAO en projectes bioenergètics i Gerent de Bioenergy Strategies S.L.
Nascut a Valladolid és Auditor, Enginyer superior de forests i enginyer tècnic forestal per la Universitat de Valladolid i va cursar Programa Superior d'Administració i Adreça d'Empreses de INDAE. Expert en Bioenergía ens contarà com desenvolupar projectes sostenibles de Bioenergía, des de la perspectiva ambiental, econòmica, social i cultural.
Berto Pena
Escriptor i formador
Taller de gestió del temps y productivitat
Escriptor, blogger, conferenciant i expert en Productivitat i Gestió Personal, tracta d'ajudar a empreses i equips de treball a organitzar-se, a millorar la manera en el qual gestionen la seva vida i utilitzen la tecnologia en els seus treballs.
Va estudiar Ciències Empresarials en la Universitat d'Oviedo i en 1995 es va vincular a projectes pioners d'informació digital, entre ells Las Noticias en la ReD (fundador i editor cap) i LaBrujula.Net (director adjunt). Ha treballat en la divisió de mòbils de Telecinco. Va crear Kunno Systems, empresa dedicada al desenvolupament d'aplicacions mòbils. És un dels tres fundadors de doctorSIM. Director de Màrqueting de Movilisto para Espanya i Global durant 10 anys. Va ser director del grup iTouch-Movilisto para tot el món, càrrec que li va brindar la possibilitat de residir en ciutats com Londres, Sidney i Ciutat del Cap. En 2004 va fundar ThinkWasabi, blog de referència en castellà sobre la utilització de la Tecnologia i Internet en l'àmbit de la Gestió Personal i la Productivitat. Recent Premio Bitácoras.com 2009 al Millor Blog Personal. A l'octubre de 2009 Alberto va publicar el seu llibre de Productivitat i Gestió Personal titulat Gestiona Mejor tu Vida i un llibre electrònic Eres Productivo amb alguns dels articles sobre Gestió Personal més destacats i populars del seu blog.
Martín García Vaquero
Fundador del Foro de la Innovació
Internet e Innovació: Tendència, tecnología i oportunitats de negoci.
Experiència de vint anys al sector de les tecnologies de la informació. Ha estat Director General, Director Comercial o Director de Màrqueting en diverses companyies multinacionals. Fundador del Foro Innovación, emprenedor, consultor i conferenciant sobre innovació, tecnologia i estratègia empresarial.
Professor Associat d’Economia de l'Empresa a la Universidad Carlos III, Professor d'Innovació a l'Escola de Organización Industrial (E.O.I.) Doctorant en Economia de l'Empresa, Màster en Gestió de la Innovació, Executive MBA, Llicenciat en Ciències Físiques i cursos diversos en IESE, Institut d'Empresa i Harvard Business School
Bel Llodrà
Coordinadora de l'àrea de cibersocietat i cap de projectes de la Fundació IBIT
Identitat digital a l’empresa
Coordinadora de l'àrea de cibersocietat i cap de projectes de la Fundació IBIT, co-comisària de l'exposició “Identitat Digital, i tu qui ets a Internet”? Des de l'any 2003 anota les idees relacionades amb els temes que treballa i investiga en aquest blog: “Identitat i reputació Digital”. Coautora del llibre "Visibilidad. Cómo gestionar la reputación en Internet".
Es va formar en publicitat i relacions públiques (UAB, 1996) i en turisme (UIB, 1998), es va especialitzar en tecnologies de la informació i les comunicacions aplicades a la comunicació empresarial (UPF, 2001) i va aprofundir en els canvis de paradigma de comunicació amb el master i doctorat internacional multidisciplinar de la Societat de la Informació i el Coneixement (UOC, 2005). Com a docent ha impartit classes i conferències a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de les Illes Balears (UIB), Universitat Cardenal Herrera (CEU), l'Obra Social de la Caixa de Balears Sa Nostra, el Centre Balear d'Informació i Documentació per a la joventud, sobre els usos de les aplicacions d'Internet en diferentes àmbits: el turisme, la comunicació, la reputació corporativa i la informació destinada als joves. Escriu en ocasions sobre la identitat digital, gestió del coneixement, comunicació de la innovació i usos de plataformes d'Internet en diferents tipus de publicacions com revistes, llibres, congressos i pàgines web.
Amalio Rey
Fundador de eMOTools S.L.,
Negocis creatius: L’Efecte Medici i la innovació a la Intersecció.
Director del IV Màster en Gestió Empresarial de la R + D + i del Parc Tecnològic d'Andalusia (PTA-Màlaga) i del I Màster Executive per a Emprenedors Tecnològics de ESSES-Promálaga. Llicenciat en Economia Internacional, ha treballat abans en una reconeguda consultora de la Corporació IBV i exercit durant diversos anys com a professor de la Universitat Carlos III de Madrid. Expert en Màrqueting de l'R + D i en crear ponts entre el laboratori i el mercat, assessora i imparteix formació sobre noves tendències en la gestió de la innovació com Design Thinking, Hibridació, Open Innovation, models bottom-up de intel ligència col lectiva i Eco-sistemes 2.0 per innovar.
Així mateix , desenvolupa amb eMOTools projectes d'Arquitectura de la Informació, redacció-web i disseny de continguts digitals per a llocs 2.0 especialitzats en innovació. És consultor de diverses universitats, agents d'intermediació, així com d'empreses i organitzacions innovadores. Ponent habitual en jornades i seminaris organitzats en diferents regions espanyoles. El seu Blog personal, www.amaliorey.com ha estat seleccionat com el millor bloc andalús a la 9 ª edició dels Premis Cibersur.
Jaime Pons Capó
Director de Projectes d'Hosteltur Innova
La innovació com a palanca de canvi a l’empresa del segle XXI. Innovar-se o morir
Responsable Normalització, implantació i auditoria projecte SCCA de la Fundació Biodiversitat (Ministeri Medi Ambient ), de 2003 a 2004. Director del projecte de Qualitat Turística Ambiental "Q verd" a l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola - ICTE, de 2001 a 2002 Fundador i Soci (deslligat en l'actualitat) de Xauxa Menorca S.L., del 1997 al 2003. Director de l'Hotel S 'Algar **** i Gestió Ambiental, de 1999 a 2000. Fundador i gerent de Water World & Drivers - Costa Rica - de 1995 a1996. Assistent a Directors Generals Turavia i Hotel Playa Tambor en Empreses Barceló Costa Rica, de 1993 a 1994.
ALTRES ACTIVITATS Com Expert en Innovació turística, xarxes socials, Travel 2.0 i Mitjans Socials, ha participat com a assessor de projectes relacionats amb el turisme i Internet i com a conferenciant amb entitats com: MINCETUR Perú Programa TRC, Associació d'Hotels de Turisme de la República Argentina, Fundació AHCIET, Associació Empresaris Hotelers de Madrid, Associació d'Hotelers de Sevilla, Gremi d'Hotelers de Barcelona, Federació Hotelera de València i diverses universitats.
Ignacio de la Vega
Professor de Creació d'Empreses i Direcció Estratègica, a l'Institut d'Empresa
Radiografia de l’Activitat Emprenedora a Espanya al 2009:GEM (Global Entrepreneurship Monitor)
Professor visitant a universitats i Escoles de Negocis a Europa, Àsia i Amèrica Llatina. Director de Desenvolupament Estratègic, Institut d'Empresa, 1998-actualment. Director i Fundador, director del Centre Internacional de Creació d'Empreses, Institut d'Empresa, 1998-actualment. Director de l’Àrea de Creació d'Empreses, 1998-2003. Director de Desenvolupament Internacional i Professor de Creació d'Empreses i Estratègia, Institut d'Empresa, 1989-1994
Empresari i inversor. Consultor i Conseller independent. President Consell Mundial Projecte GEM. Director i CEO, Institut Madrileny de Desenvolupament, Madrid, 1998. Gerent de l’Institut Madrileny de Desenvolupament, Madrid, 1995. Director de Nous Productes al Departament de Nous Projectes i Desenvolupament,, Grup SIGLA, S.A., Madrid, 1987-1989. Director General de Comerç, Consum i Promoció exterior, Conselleria d'Economia i Ocupació, Comunitat Autònoma de Madrid, 1996-1998.
Javier Llano Abril
Director CADENA 100 i membre del Comitè de Direcció de COPE
Cadena 100: aposta per un nou model mediàtic.
Cap de Programes Ràdio Correu i Ràdio Diari, Grup Vocento. Membre del Consell de Direcció de Comeravasa. Coordinador Cadena 100 País Basc. . Escalant en el rànquing del # 12 al # 1. Director Ràdio Miramar Bilbao, Cadena Ibèrica. Cap de programes musicals Onda Basca, Grup Iparraguirre
Altres mitjans: Operación Triunfo, edicions 2005 i 2006, jurat. Gestmusic, Grup Endemol. Llançament de "Evasió", Suplement Oci Grup Correu. Creació Concurs Maquetes al Mòbil, Vodafone live. Altres activitats: Assessor musical Fundació Mandela 46664 Espanya, Cursos i seminaris Facultat Ciències de la Informació UPV, ... Premis: Micròfon d'Or 2008 / Federació d'Associacions de Ràdio i Televisió, Premi CADENA 100 Revista Control "Millor cadena de ràdio 2009".
Kevin Palmer
Director de Programació de les Ràdios Digitals Core (CHR), Life (AC), Capital Disney (Nens), Chill (Chillout) i Storm (Rock) a Capital Ràdio
Cadena 100: aposta per un nou model mediàtic
Cap de producció i director de programació de la cadena 106.2, cap de programació del grup Chrysalis Ràdio Group i Director de continguts digitals de Chrysalis Ràdio Online a l’empresa Chrysalis Ràdio plc, Londres, UK, del 1995 al 2001. Presentador i Productor de CHR (la primera emissora nacional comercial del Regne Unit) a Atlantic 252, Meath, Regne Unit, de 1990 a 1995. Cap de Producció de Marche Sound Ràdio Ltd, Chester , Regne Unit, del 1988 al 1990.
Guanyador del Commercial Ràdio Award Emissora de l'any 2006 (Capital Disney). Guanyador del Sony Ràdio Academy Award Emissora de l'any 2005 (Capital Disney). Creador de les primeres marques radiofòniques del país; "Heart "i" Galaxy ". Guanyador del Sony Ràdio Academy Award - Best Ràdio Promotion 1997. Guanyador del Sony Ràdio Academy Award - Best Breakfast Show 1996.
David Bell
Director general de Pretty Ballerinas
Concepció i desenvolupament de Pretty Ballerinas”
Llicenciat en Biologia per a l'universitat de Manchester, inicia la seva carrera professional en Pzifer, però ràpidament dóna un gir a la seva carrera i es trasllada a Londres on comença a treballar en “The International Leather Guide”, un grup editorial especialitzat en revistes del sector de la pell.
Durant els tres anys següents s'especialitza en el món de la publicitat i el màrqueting fins que li nomenen director de Vendes i Màrqueting del grup Miller Freeman. A l'any 2000, després de conèixer a Úrsula Mascaró, comença a treballar en Mascaró i es trasllada a Menorca abandonant definitivament Anglaterra. El seu fort en els negocis sempre ha estat la seva capacitat d'innovar i desenvolupar idees. Des que comença a treballar en Mascaró intenta llançar nous projectes fins que dóna que amb la clau: PrettyBallerinas.
Martin Varsavsky
CEO de Fon. Tech empresari business angels i Professor a la universitat de Columbia. Fundador de Viatel, http://Ya.com, Jazztel, Fon.
Martin Varsavsky és llicenciat en Economia i Filosofia per la Universitat de Nova York, i té un Mestratge en Relacions Internacionals i un MBA per la Universitat de Columbia.Fundador de set empreses en els últims 20 anys. El 1984, mentre cursava els seus estudis a la universitat, va començar la primera, Urban Capital Corporation, una companyia nord-americana dedicada al negoci immobiliari. El 1986, Varsavsky va crear al costat dels científics argentins Claudio Coll i César Milstein, Medicorp Sciences, una empresa de biotecnologia pionera en la realització d'estudis per detectar el VIH. La seva tercera companyia, Viatel, va ser fundada el 1991 i és avui un gran operador de fibra òptica a Europa.
Les iniciatives més conegudes de Martín Varsavsky són: Jazztel, de 1997, és el primer proveïdor alternatiu d'accés local de la Península Ibèrica. Ya.com, fundada per Martín Varsavsky i un meravellós equip de gestors, és avui la segona empresa més important de continguts d'Internet a Espanya. Fon és l'última empresa fundada per Martin Varsavsky al febrer de 2006 i compta ja amb més de 7 milions de hotspots a tot el món. L'objectiu de Fons és estimular el creixement de l'accés WiFi, oferint als seus usuaris una xarxa de punts d'accés WiFi gratuït a tot el món. Entre els inversors de Fons es troben companyies com Google, Skype, Index Ventures, Sequoia Capital i BT.
Cuatrecasas, Gonçalves Pereira
Deduccions fiscals per a innovació
Amb gairebé un segle d'exercici professional i més de 1000 advocats, Cuatrecasas, Gonçalves Pereira és una referència líder internacional per a tots els assumptes legals a Espanya i Portugal. La Firma és el resultat de la fusió el 2003 de dos dels majors despatxos i de major reputació a la Península Ibèrica, Cuatrecasas i Gonçalves Pereira, Castelo Branco.
Cuatrecasas, Gonçalves Pereira presta assessorament jurídic en totes les àrees del dret empresarial. Des de la seva fundació, s'ha caracteritzat per estar fortament compromesa a ajudar a les empreses en el desenvolupament de les seves activitats i en la defensa jurídica dels seus interessos. Molts dels seus principals clients fa dècades que dipositen la seva confiança en la signatura.
Cemex
Els combustibles alternatius, estratègia de futur.
CEMEX és una companyia global de solucions per a la indústria de la construcció, que ofereix productes d'alta qualitat i un servei fiable a clients i comunitats en més de 50 països al món. La companyia millora el benestar dels seus audiències mitjançant un procés de millora contínua i esforços permanents per promoure un futur sostenible.
A Espanya, la companyia comercialitza els seus productes en el seixanta per cent de la geografia espanyola, i compta amb 8 fàbriques de ciment, 114 plantes de formigó, 12 fàbriques de morter, 27 pedreres, 4 mòltes, ia més té 10 terminals terrestres i 18 terminals marítimes, a través de les quals distribueix part de la seva producció. CEMEX ofereix productes per a totes les fases de la construcció, és present a les obres: amb ciment, formigó, morter d'ofici de paleta i els morters especials per als diferents tipus d'acabats d'obra i de reparació.
TurisTEC
Els clústers com a recurs davant la crisi: L’experiència de TURISTEC
TurisTEC és una Agrupació Empresarial Innovadora (AEI) especialitzada en productes i serveis de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) aplicats al sector turístic que amb seu a les Illes Balears, té l’aval de més de 50 anys de know-how turístic de primer nivell i una àmplia cartera de clients capdavanter en hoteleria, transport aeri, transport marítim, TOC (turisme, oci i cultura), oferta complementària, agències de viatge, i en pràcticament la totalitat de la cadena de valor de la indústria.
L’empresa es fundà en gener de 2001. Actualment conte amb 30 treballadors i una cartera de més de 300 clients, entre els que destaquen empreses del sector turístic (Sol Melià, Iberostar, Barceló, etc.), administracions publiques (Ajuntament de Palma, IBATUR, Palau de Congressos de Palma, etc.) i associacions empresarials (CAEB, Reis de Mallorca, Associació Hotelera de Menorca, etc.).
Brújula
Cas d’èxit en innovació
Brúixola és una companyia dedicada a oferir els sistemes d'informació que els negocis dels clients requereixen en cada moment. Des del mateix moment de la seva creació, el juliol de 2000, Brúixola va assumir amb entusiasme i responsabilitat el repte de facilitar el progrés tecnològic i la competitivitat de les organitzacions posant al seu abast l'anàlisi, la selecció i, si s'escau, la implantació de aquelles solucions i aplicacions globals basades en Internet que millor s'adaptin als objectius específics, les necessitats, dimensió i possibilitats de cada organització.
Des de llavors, prop de 200 clients de tots els sectors han confiat en nosaltres els seus projectes d'innovació fins a convertir Brújula, vuit anys després de la seva creació a Palma, a l'empresa líder en el mercat TIC de Balears. Avui, disposem de seu a Barcelona, Madrid, Palma i Sevilla i posem a la seva disposició un equip humà integrat per 125 professionals de primer nivell lliurats a la tasca de modernitzar la seva empresa.
Clarke, Modet & Co
Intel•ligència tecnològica, eina essencial en la innovació
Realitzem la investigació prèvia a la tramitació d'una patent i fase de creació d'una marca i la seva valoració econòmica. Oferim serveis d'anàlisi de la informació científica i competitiva per obtenir una visió estratègica del mercat.
Fundada a Madrid el 1879 Clarke, Modet & C º Espanya forma part del Grup Clarke, Modet & C º. Amb 10 companyies i 32 oficines a 10 països, som el major grup de Propietat Industrial i Intel · lectual en els països de parla hispana i portuguesa. Oferim un profund coneixement de la pràctica local amb una àmplia visió internacional.
Activitats en paral·lel

Oferim 4 activitats en paral•lel de les que podràs escollir una.

Dijous de 16.30h a 18.30h (aforament limitat)

Taller 'Insights Discovery'

Desenvolupa estratègies eficaces per millorar les teves relacions interpersonals a partir de l'autoenteniment i l'anàlisi de la personalitat.

Imparteix: Ángel Gutiérrez, business advisor

Taller 'Com ser un bon jefe'

Gestionar equips i fer-ho bé és un dels reptes als quals s'ha d'afrontar qualsevol persona que estigui al capdavant d'una empresa o un projecte. Durant aquesta sessió de formació oferirem consells pràctics per convertir aquesta difícil tasca, en una habilitat.

Imparteix: Rafael Suñol, consultor sènior

Taller 'Economia col•laborativa: co-creació de negocis basats en les persones'

L'objectiu és co-crear solucions innovadores basades en models de negocis on el nou ciutadà productor i la col•laboració entre iguals siguin la base de la proposta de valor.

Imparteix: Nacho Mas, consultor

Dinàmica 'Networking a la menorquina'

Descobreix les claus del networking menorquí i posa-les en pràctica a Innovem. Aprèn a generar negoci i desenvolupar relacions amb altres empresaris i emprenedors de forma efectiva. Dinàmica enfocada a tots aquells que comencen.

Imparteix: Judith Morillas, pedagoga

Visitant

Accés a totes les activitats del programa: conferències, presentacions, networking, còctel inaugural, coffee break de divendres i dinar del divendres.

Preus:

Per més informació contactar amb nosaltres a través de info@innovem.es
Organiza:
Patrocinador principal:
Partners:
Patrocinadors:
Colaboradores:
Community Innovem: