Aprofitem el silenci

El COVID19 ens ha obligat a posar fre de mà a les nostres vides de cop. De sobte s’han paralitzat tots els nostres plans professionals, personals, familiars… la nostra vida (i la dels altres) ha entrat en un stanby no elegit. Totes les llistes físiques o digitals que “eren” tan importants, urgents o fins i tot molt urgents, idò ara per força major, han quedat posposades o directament cancel·lades.

Aquesta situació mai viscuda fins ara ens ha regalat temps. I alguns, potser per por de sentir-se sols o per evitar escoltar-se a si mateixos, ens estan omplint les xarxes de noves llistes infinites amb coses a fer, més llargues fins i tot de les que teníem un dia fins ara anomenat “normal”. A la llista hi ha coses com aprendre nous idiomes, fer esport des de casa, manualitats impossibles, receptes de cuina nivell superior, visites a museus que ni sabíem que existien, lectura de llibres sobre temes que mai ens han interessat, soroll i més soroll tot menys quietud i silenci.

Realment és necessari ocupar el 100% del nostre temps fent coses? Des d’Innovem us proposem que aprofitem la situació per aturar el ritme de vida frenètic que dúiem fins ara i reflexionar.

Segurament no trobarem tutorials al youtube sobre com s’ha de reflexionar en una situació amb tanta incertesa com aquesta, però és tan senzill com aconseguir estones de silenci i centrar-nos en els nostres pensaments, les nostres il·lusions i, per què no, les nostres preocupacions. L’única activitat que potser hem de fer és centrar-nos en què fer i què sentir Aquí i Ara, deixar-nos endur pel nostre dia a dia, minut a minut, segon a segon. I és que de repent el temps ha agafat una altra dimensió o senzilament la dimensió que “toca”.

Us deixam una entrevista a Pablo d’Ors sobre la necessitat d’educar en el silenci.

No Comments

Post A Comment