Ens en sortirem

I tant que sí! Tota aquesta situació passarà, gràcies a l’esforç de tothom i de l’immens treball del personal sanitari, i ho recordarem com una experiència casi irreal i potser farem una revisió de com ho vam afrontar.
Esteim vivint el moment més crític de la nostra història recent i quan ho haguem d’explicar a les generacions futures, ho farem recordant com ens vam comportar, com ho vam gestionar i, segurament, revisant què podríem haver fet millor.
Recordarem si en una situació límit vam sumar o vam restar, si vam col·laborar o ens vam desentendre del que com a societat se’ns demanava. I és que encara avui hi ha gent que no entén que esteim vivint una situació de responsabilitat col·lectiva, que no només es tracta de quedar-se a casa per evitar més contagis, sinó que es tracta de ser solidaris i comprensius amb els que estan obligats a sortir al carrer a treballar (personal sanitari, gent que treballa en farmàcies, supermercats, transportistes, policia…).
Dia a dia arriben testimonis d’actituds egoistes i insolidàries. No cal posar exemples, tots n’hem sentit. Però potser el que sí cal és recordar que la situació ens exigeix ser més empàtics vers la situació dels altres, deixar l’egoisme a un costat i fomentar una actitud més bondadosa.
Tenim un objectiu comú com a societat; no només vèncer aquesta pandèmia sinó fer-ho des de l’empatia, la bondat i l’altruisme. Ara és el moment de posar el benestar de tothom (no només el nostre propi) com a prioritat i les actituds i comportaments que demostrem ara seran la base de la solució d’aquesta crisis.

No Comments

Post A Comment