Francesc Roca Presas

FUNDADOR I CEO DE SEA2SEE

9:00 h
“Innovació és Reflexió: Obrim la mirada, tancant els ulls“

 

Francesc ens ofereix una pista de com podem accedir a la font dels nostres recursos propis, els recursos de innovació i creativitat que tenim tots. La seva proposta és: obrint la mirada, tancant els ulls.

Perquè de vegades hem de tancar els ulls i deixar-se anar, res millor que fer-ho a primera hora del matí per tenir un dia rodó.

 

Qui és?
Emprenedor des de fa 3 anys al capdavant de la consultoria www.recursos-propios.com, dedicada a implementar la cultura del mindfulness dins de les empreses i organitzacions. L’objectiu? Caminar cap a una mirada més conscient en les relacions humanes en l’entorn professional. Llicenciat en A.D.E. i Màster en Internet Business, durant 22 anys ha desenvolupat la seva carrera professional en empreses del món financer, liderant projectes estratègics de gestió del canvi i transformació digital.

Sandra Guasch

SÒCIA, FORMADORA I COACH DE B&L TRAINING

“Posem “PLAY” a l’actitud del canvi”
Durant tota la jornada anirem intercalant 5 MINI REPTES interactius amb el públic

 

“Les persones estem en un procés de construcció permanent, la nostra capacitat d’aprenentatge és infinita i per tant, les nostres probabilitats de transformació també ho són”. Sota aquesta premissa, Sandra Guasch incorpora a InnovemFest una experiència vivencial a través de mini-reptes per entendre en primera persona quines són les competències claus i necessàries per a la innovació i la gestió del canvi.

Perquè aprendre i també desaprendre és possiblement el que més ens agrada a la Tribu Innovem.

 

Qui és?
Licendiada en ADE, s’ha especialitzat en Coaching Ontològic i Organitzacional per l’Insititut Gestalt i People Tech Solutions LCC, Washington (USA) i en Lideratge Internacional i Neurolideratge per Eada. És autora i coautora de diverses assignatures del Màster en Lideratge i Coaching Organitzacional de la Universitat Iberoamericana Funiber.

Durant més de 9 anys ha treballat com a Responsable de Persones en el sector financer, acompanyant als directius/ves en la gestió dels seus equips i presa de decisions així com desenvolupant les polítiques de gestió del talent.

Fa dos anys va decidir canviar de vida i actualment és sòcia-co fundadora de B&L Training People. La seva missió principal és generar espais d’aprenentatge completament innovadors, promovent sempre l’experiència vivencial dels conceptes més teòrics a través de la Gamificació.

També participa com a formadora i coach en projectes que fomenten una cultura inclusiva i genuinament diversa.

Sponsor

Xavier Marcet

PRESIDENT DE “LEAD TO CHANGE”

9:45 h
“La innovació és a la mirada”

 

Marcet és d’aquelles persones que posen les paraules adequades a les nostres certeses. A InnovemFest ens explicarà com la innovació és la nostra capacitat de mirar diferent i com les empreses, per a innovar, han de ser ambidextres: conduir el negoci amb una mà i amb l’altra, saber posar-se en el lloc dels clients i ser empàtics.

Perquè la innovació no és només tecnologia, va sobretot de persones i mirades.

 

Qui és?
Xavier Marcet és consultor internacional en estratègia i innovació. Ha treballat per moltíssimes empreses de referència mundial des de les seves tres geografies de referència: Barcelona, Boston i Santiago de Xile. Presideix la Barcelona Drucker Society. És professor de la Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra. El seu darrer llibre “Esquivar la Mediocridad” va per la cinquena edició. Col·labora amb La Vanguardia.

Sponsor

Lluís Rotger

DIRECTOR CREATIU DE DISSENY A FJORD HELSINKI

11:40 h
“I+D+I+P – Investigació, Desenvolupament, Innovació i Persones”

 

Rotger ens oferirà una xerrada sense tecnicismes sobre com afrontar qualsevol tipus d’innovació tecnològica més un cas pràctic que marca la diferència: Touching Masterpieces (darrere de les càmeres).

Perquè la innovació no és solament tecnologia però hi ha tecnologia que ens deixa sense paraules.

 

Qui és?
Lluís Rotger és un creatiu de Menorca que ja als 21 anys van crear amb els seus companys de la universitat Jirada, una agència de publicitat digital que a dia d’avui té 20 empleats. Als 24 anys va crear IUBUD, una marca de fundes customitzables de fusta per a tots els dispositius d’Apple.

Durant els últims 4 anys ha viscut a Anglaterra i a Praga, on ara és Director Creatiu Associat a l’agència multinacional Geometry Global.

Ha treballat amb gent de més de 30 nacionalitats diferents i per a marques com ara FC Barcelona, Adidas, Nescafé, VISA, Lucky Strike o Mondelez.

Publicacions tan famoses com la BBC, Mashable, BuzzFeed, The Next Web han escrit sobre la seva feina que a més a més ha estat reconeguda mundialment en nombrosos festivals de creativitat com Cannes Lions o Clio.

Lluís Rotger

12:25 h
Riu-te tu dels qui xerren tot sols i a més a més canten!

Marta Garrón

TÈCNIC D’INVESTIGACIÓ A IRTA (INSTITUT DE RECERCA I TECNOLOGÍA AGROALIMENTÀRIES)

Margarita Tudurí

DIRECTORA GENERAL DE COINGA

12.40 h
“Valoritzant un subproducte: de residu a matèria primera”

 

Coinga i IRTA ens explicaran el projecte d’investigació que han desenvolupat en col·laboració el darrer any amb l’objectiu de convertir un residu com és el xerigot, en un subproducte de valor per a la producció de diferent productes proteínics. Tot un exemple d’aplicació d’economia circular al camp menorquí!

 

Qui és?
Marta Garrón és tècnic investigador del Programa de Tecnologia Alimentària de IRTA, amb 10 anys d’experiència en productes làctics. Enginyera Tècnica Agrícola, especialitat en indústries alimentàries, i llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments. Màster en Història i Cultura de l’alimentació i amb formació especialitzada en el sector làctic. Des del 2013 és investigadora en projectes de recerca i desenvolupament en l’IRTA. Ha sigut Investigadora Principal en Grups Operatius d’àmbit català en el projecte “Reutilització del xerigot: Creació de dos productes làctics en base xerigot” i en grups operatius d’àmbit balear “Prova de concepte per la valorització del xerigot de formatgeria, mitjançant l’aplicació d’una nova tecnologia d’assecament (Pulse Combustion Drying).

Sponsor

Xavier Pallicer

CLOUDHOTELIER (CEO I FUNDADOR)

Iker Martínez Eceolaza

SOMNI PROJECTS (FUNDADOR I GERENT)

Eloi Catchot

FLEETME (SOCI)

José Mañas

WIRELESS DNA (CEO AND CO-FOUNDER)

13.00 h
Taula rodona: Innovació és “BIT”

Modera: Carmen Crespo

 

Una xerrada informal amb 4 emprenedors de les illes per comptar la seva experiència en primera persona.
Perquè no hi ha res més inspirador que conèixer d’aprop als que innoven!

Qui és en Xavier Pallicer?
Arquitecte de software, programador full-stack, dissenyador & copywriter. A finals del 2016 es va unir al programa d’incubació de la Fundació Bit que el va ajudar a aconseguir un creixement del 3×1 en 1 any. CloudHotelier va passar de ser un estudi de desenvolupament freelance local a ser una petita empresa que actualment compta amb 6 empleats.

 

Qui és n’Iker Martínez Eceolaza?
Enginyer tècnic en disseny industrial i de producte a l’escola Elisava. Al 2009 decideix crear la seva pròpia empresa especialitzada en disseny de producte innovador, aglutinant des de els processos creatius de disseny fins a la producció del primer prototip. Al 2016 crea Somni al CentreBit Menorca, especialitzada en disseny 3D i impressió 3D.

 

Qui és n’Eloi Catchot?
Diplomat en Empresarials per la UB i he estat vinculat al sector del Rent a Car a Menorca els 10 anys anteriors al inici del projecte del Car Sharing.

 

Qui és en José Mañas?
Director de Projectes/Negoci, PMP amb més de 12 anys d’experiència en la indústria de les telecomunicacions i en més de 10 països. Competències tècniques i comercials d’avantguarda en entorns globals amb resultats provats excel·lents.

Sponsor

François van den Abeele

FUNDADOR Y CEO DE SEA2SEE

15.55 h
“Eco-Innovació”

 

A François li agrada dir que les ulleres sostenibles no canviaran el món però les persones que les utilitzin sí ho faran, que tots podem ser part d’un canvi sostenible. L’emprenedor ens explicarà com crear consciència sobre un problema real: el plàstic marí; gràcies a una solució eco-innovadora que pertorba a una indústria tan tradicional: l’òptica. És qüestió de creativitat, innovació, entusiasme, perseverança i molta feina.

Perquè la innovació també pot ser (i hauria de ser sempre) eco!

 

Qui és?
François van de Abeele és pare i emprenedor social amb una profunda passió pels oceans i la naturalesa. Va créixer entre Àfrica, Europa, Estats Units i Sud-amèrica. Va treballar com a agent marítim abans de passar al periodisme i la producció de pel·lícules documentals. Sensible a la contaminació dels nostres oceans i conscient del poder de la moda per generar canvis, a finals de 2016 va crear Sea2See Eyewear per alterar ecològicament el món òptic amb un producte fet de plàstic marí reciclat al 100%. Gent com Javier Bardem o Penélope Cruz passegen amb orgull les seves ulleres per tot el món.

Sponsor

Daniel Bosch

DIRECTOR CREATIVO DE DISEÑO EN FJORD HELSINKI

16.40 h
“Màgia o muscle”

 

Daniel ens xerrarà de creativitat i disseny en un món cada vegada més tecnològic que canvia a un ritme més ràpid que nosaltres, els humans que l’habitam. Amb ell entendrem que el “bon” disseny dona solucions, proporciona valor i emociona i també que és això de la “design culture” empresarial. Perquè la creativitat és molt més que ser original!

 

Qui és?
Daniel Bosch treballa com a Director Creatiu de Disseny a Fjord Helsinki. Dins el seu equip hi ha tecnòlegs creatius, empresaris i dissenyadors de tota mena per a reimaginar les relacions entre les persones i les marques amb el món digital i físic. Li encanta crear serveis digitals útils, eficaços i desitjables que afectin la vida de les persones. “Utilitzem el poder del disseny per crear serveis i marques que estimen la gent. Treballem amb alguns dels negocis líders del món per fer que els sistemes complexos siguin simples i elegants”.

Miquel Montoro

ESTUDIANT DE 5È DE PRIMÀRIA

Jordi Tomé

ESTUDIANTE DE 5º DE PRIMARIA

17.35 h
INNOVEM JUNIOR

Modera: David Baret

 

Qui és en Miquel Montoro?
Miquel Montoro, mallorquí de 12 anys, és el youtuber creador del canal “Uep, com va?” en el qual comparteix els seus consells i experiències del camp a més de 33 mil seguidors.

Li agrada restaurar vehicles, motors i tractors antics, fins al punt de voler especialitzar-se en açò estudiant enginyeria.

Perquè al camp de les illes també hi ha molta innovació!

 

Qui és en Jordi Tomé?
A Jordi Tomé, menorquí de 10 anys, li agrada programar robots, explorar i descobrir coses noves.

És el guanyador del “Scratch Day Balears 2018” en la categoria de 8 a 12 anys, competició de programació que acosta el món computacional a nens i joves, en la qual Jordi va realitzar un videojoc basat en el rescat d’astronautes.

També és aficionat a dibuixar i llegir, li encanta l’anglès i jugar al tenis.

Perquè hi ha gent que apunta maneres des de petit!

Sponsor

INNOLAB

La realitat virtual ens representa les coses a través de mitjans electrònics. Mitjançant una simulació per ordinador aconseguim donar la sensació que el que representa és real. Aquesta RV constitueix un dels elements que més impacte està tenint en la transformació del món modern.

Al INNOLAB d’INNOVEM FEST es podrà experimentar amb aquestes experiències sensorials visuals, auditives, olfactives i tàctils.

• Ulleres de RV amb les que ens situem en un entorn d’alçada i simulen experiències de caiguda
• Reactable per a reproduir i experimentar freqüències i sorolls industrials
• Tecnologia que mesura la eficàcia de les mascaretes
• Exoesquelet que ens ajuda a prevenir lesions

Al INNOLAB també tindrem la impressora 3D de Somni Project treballant en directe i en exclusiva per un encàrrec mooooolt especial de INNOVEM FEST!

El sistema d’impresió 3D de Iker Martínez, fundador de Somni Project, és innovador ja que té 2 capsals que permeten treballar alhora amb 2 materials diferents, inclús ceràmic, i permet duplicar la velocitat d’impresió

Com a experiència sensorial olfactiva, durant tot l’esdeveniment, hi haurà una nebulització de Leds Aroma amb efecte sensorial de bambú, que aporta benestar en ambients minimalistes.