Sobrecàrrega informativa, manca de formació

Actualitzacions continues, distribucions i gràfiques, dades incomplertes, repetides comparacions, peres amb pomes, que si el pic de la corba, que si el valor de R0, que si el pic de la corba ara és un punt d’inflexió, mascaretes, sí, no, sí, però no, només si; projeccions que es corregeixen a si mateixes, prediccions que fallen un 300%, confusió…

Sobrecàrrega informativa: és l’excés d’informació que provoca en el receptor una incapacitat per comprendre-la i assimilar-la, per prendre una decisió o per romandre ben informat sobre un tema concret. (Wikipedia)

I a molts ens provoca inseguretat, por, i com no, un ànsia per intentar entendre el que està passant. I és clar, per això, no serà millor llegir el següent enllaç? El titular és atractiu, aquí hi trobaré respostes. Però aleshores la bola es fa més gran, serà una trampa? Ja està bé. Potser ho millor sigui trencar amb aquesta dinàmica, desconnectar, simplement descansar, passar l’estona, o qui vulgui, formar-se. I si enlloc de buscar respostes fàcils que atipin la nostra ansietat, intentéssim aprendre conceptes fonamentals per a trobar respostes formades? Ai si fa 2 mesos tots haguéssim entès què és el creixement exponencial… estaríem avuí així?

No Comments

Post A Comment