APROFITEM EL SILENCI

El COVID19 nos ha obligado a poner freno de mano en nuestras vidas de golpe. De repente se han paralizado todos nuestros planes profesionales, personales, familiares… nuestra vida (y la de los otros) ha entrado en un standby no elegido. Todas las listas físicas o digitales que «eran» tan importantes, urgentes o incluso muy urgentes, ahora por fuerza mayor, han quedado pospuestas o directamente canceladas.

Aquesta situació mai viscuda fins ara ens ha regalat temps. I alguns, potser per por de sentir-se sol o per a evitar escoltar-se a si mateixos, estan omplint les xarxes de noves llistes infinites amb coses per fer, més llargues fins i tot de les que teníem un dia fins ara anomenat «normal». A la llista hi ha coses com aprendre nous idiomes, fer esport des de casa, manualitats impossibles, receptes de cuina nivell superior, visites a museus que ni sabíem que existien, lectura de llibres sobre temes que mai ens han interessat, soroll i més soroll, tot menys quietud i silenci.

Realment és necessari ocupar el 100% del nostre temps fent coses? Des d'Innovem us proposem que aprofitem la situació per a parar el ritme de vida frenètic que portàvem fins ara i reflexionar.

Segurament no trobarem tutorials al youtube sobre com s'ha de reflexionar en una situació amb tanta incertesa com aquesta, però és tan senzill com aconseguir estones de silenci i centrar-nos en els nostres pensaments, les nostres il·lusions i, per què no, en les nostres preocupacions. L'única activitat que potser hem de fer és centrar-nos en què fer i que sentir Aquí i Ara, deixar-nos portar pel nostre dia a dia, minut a minut, segon a segon. I és que de sobte el temps ha pres una altra dimensió o senzillament la dimensió que «toca».

Us deixem aquest interessant article sobre com manejar aquest sentiment tan primari que ens fa sentir insegurs però que al mateix temps ens salva la vida moltíssimes vegades. una entrevista a Pablo d'Ors sobre la necessitat d'educar en el silenci.

Deixa un comentari