A LA INTEMPÈRIE

26 – 27 / 11 / 2020
SALA MULTIFUNCIONAL
DES MERCADAL / MENORCA

DIRECTE INNOVEM FEST 20

La tercera edició d' INNOVEMFEST va de com afrontar (o no) la sensació d' INTEMPÈRIE. De com incorporar a les nostres vides la col·laboració i l'autoorganització. Parlarem de com digerir l'èxit i el fracàs, discutirem com treballar absolutament sols o en grans equips virtuals. Un INNOVEMFEST sobre com viure en la incertesa sense deixar de ser bona gent.

Important - Mesures covid

Mascareta obligatòria tant dins com a l’entrada del recinte.
Obligatorietat de desinfectar-se mans per entrar al recinte.
Seients preassignats, no canviar seients durant la jornada
Obligatorietat de mantenir la distància interpersonal tant dins com a l’entrada del recinte.

DIJOUS 26 / 16 A 19 H

16.00 - 16.10 h

InnoMúsica

ALBERT CAÑIGUERAL

16.10 - 17.00 h

El treball ja no és el que era: treballadors autònoms del món, uniu-vos!

La fragmentació de la vida laboral és una realitat en acceleració. L'espai i el temps de treball ja no són el que eren per a generacions anteriors.

El meu pare va tenir un sol treball, jo tindré set treballs en la meva vida i els meus fills set treballs a l'hora.

On i com s'està construïnt la continuitat laboral per part dels treballadors autònoms i fragmentats? Quines implicacions té això per les nostres identitats personals i per la societat en general? Ens en sortirem?

Breu CV

Connector Ouishare per a Espanya i Amèrica Llatina. En 2011 va fundar el blog “Consumo Colaborativo” i, des de llavors, és considerat un dels majors referents de l’economia de plataformes en espanyol. Acaba de publicar “El trabajo ya no es lo que era: nuevas formas de trabajar, otras maneras de vivir” (Conecta, 2020)

Treballa com a explorador, consultor i divulgador en l’àmbit de l’economia de plataformes i actualment s’ha centrat sobretot en el futur del treball, l’impacte de les plataformes digitals a les ciutats i les innovacions reguladores.

daniel barquilla

17.00 - 17.40 h

La filosofia Maker

“Quant molta gent es fixa un objectiu comú, els petits esforços de cada un es multipliquen i ens permeten assolir grans fites”.

La Comunitat Maker, regits per la cultura del DIY ( Do It Yourself ) i amb un alt component de compromís social s’autoorganizen en xarxes obertes de col·laboració per aportar solucions reals. A Menorca, la Comunitat es va crear arrel de la crisis del Covid-19 amb un objectiu i un únic requisit: “intentar ajudar en les necessitats del personal sanitari”. Una Comunitat nascuda de l’emergència sanitària integrada per persones molt diverses a les que donarà veu Daniel Barquilla, un dels seus membres.

Breu CV

Grau Superior en Instal·lacions Electrotècniques, Programador de PLCs i Sistemes de Regulació.

Responsable SS.TT Audax Artiem Hotels.

Membre actiu de la Comunitat Maker de Menorca.

17.40 - 18.00 h

InnoPausa

Circulin, circulin! No podrem quedar-nos al hall, així que podeu sortir a estirar les cames una mica fora de l'edifici.
18.00 - 18.40 h

No serveixo per emprendre

En èpoques de crisi és habitual que escoltem cants de sirena sobre la necessitat de convertir-se en emprenedor. Escoltant els coaches i motivadors explicant els casos d’èxit que tots coneixem, sembla que estiguem obligats a emprendre com a la solució a tots els mals i com a única sortida possible sense ser conscient del què vol dir. Potser caldria preguntar-nos... sabem què vol dir realment emprendre? segur que tots podem o servim per emprendre?

Jo no.

Breu CV

Outsider, expert en fracàs i venedors de fum, ha treballat en obra pública, ha dirigit videoclips i organitzat talk shows. El seu lema és: “Qui busqui coherència en mi està buscant en el lloc equivocat”. Va explicar una part de la seva vida lligada al creixement persona en el llibre “La burbuja terapéutica” (Arpa, 2018).

MODERA

Juan González

18.40 - 19.10 h

taula rodona: Sols davant el perill!

Experiències cooperatives, formació autodidacta i construcció de reputació real.

Participants

Albert Cañigueral, Daniel Barquilla i Josep Darnés

Breu CV Juan González

Científic de dades i Doctor en Física, després d’anys dedicats a la recerca en Física de Partícules, treballo aplicant el mètode científic per resoldre problemes en organitzacions de sectors com la Salut, Tecnologia, Cooperació Internacional o Seguretat.
19.10 h

InnoMúsica

DIVENDRES 27 / 9.30 A 14.00 h

9.30 - 9-40 h

InnoMúsica

alfonso díez david

9.40 - 10.00 h

InnoConnexión

Breu CV

“Enabling people to make things happen” és el tagline que millor defineix a Alfonso Díez David. Mahonés d'herència i vocacional, és Sènior Principal – Digital HR Strategy – DXC Technology, on aplica la fórmula Leading, Enabling, Engaging and Empowering People + Organisations a les seves empreses clients.

Amb anterioritat, ha gaudit 29 atrafegats anys a Nissan-Renault-Mitsubishi Alliance, 21 dels quals a Recursos Humans, fent que les coses passessin a Europa, l'Índia, Àfrica, Orient Mitjà, Amèrica, Austràlia i el Japó.
10.00 - 11.00 h

Les empreses i els negocis no són el mateix

Les empreses han de crear valor corporatiu i social; els negocis sovint només creen especulació. Les empreses han de ser organitzacions que sumin talent i bona gent. En els moments d’intempèrie actual els empresaris i els seus equips han de ser més que mai professionals híbrids, flexibles i àgils i han de posar en pràctica aspectes com a la col·laboració, l’empatia, el compromís i la humilitat.

Breu CV

Consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa format en postgrau a les escoles de negoci UC Berkeley, IESE i ESADE i una llicenciatura anterior en història per la UAB.

Presideix Lead to Change (Barcelona – Madrid – Boston i Santiago de Chile) que són empreses en xarxa dedicades a la consultoria en estratègia i innovació. També presideix 8Wires una start up sobre Big Data i Management.

Els seus últims llibres publicats són “Cosas que aprendemos después” (Plataforma Editorial, 2010), “Innovación Pública” ( RIL Ed. 2013) i “Esquivar la Mediocridad” (Plataforma Editorial 2018). És col·laborador habitual per temes de management del periòdic La Vanguardia i del Blog www.sintetia.com.

11.00 - 11.30 h

InnoPausa

Circulin, circulin! No podrem quedar-nos al hall, així que podeu sortir a estirar les cames una mica fora de l'edifici.
11.30 h - 12.20 h

Com construir una carrera oceànica

Creuar l’oceà sol no és el mateix que fer-ho en equip, però en els dos casos la sensació d’intempèrie sempre hi és present. Una sensació que aprens a manejar amb altes dosis de preparació, perseverança i molta feina en equip.

En la meva xerrada parlaré en primera persona de la meva experiència com a navegant oceànic, una experiència que potser pot ser també útil per a la vida, especialment en moments com l’actual, i per tirar endavant una empresa per petita que sigui.

Breu CV

Un dels millors navegants oceànics de la seva generació. Excel·lent marí amb més de 300.000 milles navegades per tots els oceans del planeta; que posades en línia recta serien més de 10 voltes al món.

Alex Pella ha estat el primer i únic espanyol a guanyar una regata oceànica en solitari, La Ruta del Rom. Una transatlàntica entre Saint Dolent i l’illa de Guadeloupe.

Ostenta el rècord de velocitat absolut de tornada al món a vela, Trofeu Jules Verne, la circumnavegació del planeta més ràpida de la història, en 40 dies. A més posseeix altres importants rècords com el de Hong Kong – Londres entre d’altres.

Ha navegat en tot tipus d’embarcacions i regates. La seva experiència és tal, que la productora francesa Gaumont Films el va contractar com skipper en el rodatge de la pel·lícula “En Solitaire” de François Cluzet.

12.20 - 12.30 h

InnoConnexión

12.30 - 13.10 h

La col·laboració com a eix del treball

La col·laboració com a eina de feina m’ha acompanyat des dels meus inicis professionals en el món de la cooperació. El meu pas per diferents ONGs m’ha ensenyat a treballar sola i també amb grans equips sempre des de la llibertat i la responsabilitat. El meu background ha estat clau a l’hora d’afrontar un repte com el de la direcció de Menorca Preservation Fund, creada per recolzar iniciatives mediambientals privades a l’illa de Menorca.

Breu CV

Directora de la Menorca Preservation Fund, de pares anglesos però criada a Menorca.

Després de la seva formació universitària va partir cap a Londres on va aconseguir el seu primer treball en una ONG - una petita organització anglesa que es dedicava a fer que l’esport fos més accessible a nens discapacitats o en situacions de vulnerabilitat. Ha estat també voluntària en una petita OG a Sudàfrica i ha treballar a Save the Children i Médicos Sin Fronteras com a coordinadora de projectes en llocs com Kenya, Somàlia, Etiòpia i Turquia.

En el 2013 torna a Menorca i des de mitjans de 2017 treballa per a Menorca Preservation Fund.

13.10 - 13.50 h

PutosModernos, la marca que va nèixer al seient de darrere d'un Blablacar

Què podem dir nosaltres sobre el teletreball? Igual hem de començar pel principi i explicar que la marca comercial, com a tal, va néixer oficialment en el seient posterior d’un Blablacar. Va ser en el Nadal de 2016, en un trajecte Madrid-Barcelona, tractant desesperadament de trobar impremtes que produïssin tirada massiva del Puto Calendario, que s’acaba d’extralimitar en les Xarxes Socials. Als pocs dies ja ens trobàvem entubant milers de calendaris en el soterrani d’un coworking, per a atendre l’ona de comandes. Sortir de la zona de confort? Mai hem conegut aquesta zona, la veritat.

Breu CV

Jorge Sandua
(Founder & Everything Director)
Joan Alvares
(Something Else Manager)

PutosModernos és una paròdia a la modernitat des de la modernitat. I què és la modernitat? La modernitat és córrer estressat a la teva classe de mindfulness, buscar vols barats des d’un mòbil molt car, portar plomissol i turmells a l’aire o creure’t que menjar orgànic, moure’t amb bici o reciclar roba és una cosa que hem inventat els millennials. La modernitat ets tu. La modernitat sóc jo. La modernitat som tod@s. I qui estigui lliure culpa que tiri el primer gintonic

13.50 h

InnoMúsica

Seguint indicacions i recomanacions
“Modificació i pròrroga: BOIB núm. 198 de 21/11/2020 - Resolució de la consellera de Salut i Consum de 20 de novembre de 2020 per la qual es prorroga la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 23 d’octubre de 2020 i les mesures que estableix amb caràcter temporal el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, aprovat per l’Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 19 de juny de 2020.”

MESURES COVID

  • Aforament reduït al 50% de la capacitat del recinte
  • Aforament màxim de 125 persones assegudes
  • Seients preassignats
  • Butaques lliures intercalades per mantenir la distància interpersonal
  • Mascareta obligatòria tant dins com a l’entrada del recinte
  • Obligatorietat de mantenir la distància interpersonal tant dins com a l’entrada del recinte
  • Entrades i sortides esglaonades
  • Procés d’acreditació en dos grups de màxim tres persones al hall
  • Obligatorietat de desinfectar-se mans per entrar al recinte
  • Es desallotjarà el recinte durant la pausa de mitja sessió per a ventilar i desinfectar completament la sala