A LA INTEMPÈRIE

26 – 27 / 11 / 2020
SALA MULTIFUNCIONAL
DES MERCADAL / MENORCA

La tercera edició d' INNOVEMFEST va de com afrontar (o no) la sensació d' INTEMPÈRIE. De com incorporar a les nostres vides la col·laboració i auto-organización. Parlarem de com digerir l'èxit i el fracàs, discutirem com treballar absolutament sols o en grans equips virtuals. Un INNOVEMFEST sobre com viure en la incertesa sense deixar de ser bona gent.

DIJOUS 26
16 A 19 H

aLBERT CAÑIGUERAL

El treball ja no és el que era: treballadors autònoms del món, uniu-vos!

La fragmentació de la vida laboral és una realitat en acceleració. L'espai i el temps de treball ja no són el que eren per a generacions anteriors.

On i com s'està construïnt la continuitat laboral per part dels treballadors autònoms i fragmentats? Quines implicacions té això per les nostres identitats personals i per la societat en general? Ens en sortirem?

dANIEL BARQUILLA

La filosofia Maker

“Quant molta gent es fixa un objectiu comú, els petits esforços de cada un es multipliquen i ens permeten assolir grans fites”.

La Comunitat Maker, regits per la cultura del DIY ( Do It Yourself ) i amb un alt component de compromís social s’autoorganizen en xarxes obertes de col·laboració per aportar solucions reals. A Menorca, la Comunitat es va crear arrel de la crisis del Covid-19 amb un objectiu i un únic requisit: “intentar ajudar en les necessitats del personal sanitari”. Una Comunitat nascuda de l’emergència sanitària integrada per persones molt diverses a les que donarà veu Daniel Barquilla, un dels seus membres.

JOSEP DARNÉS

No serveixo per emprendre

En èpoques de crisi és habitual que escoltem cants de sirena sobre la necessitat de convertir-se en emprenedor. Escoltant els coaches i motivadors explicant els casos d’èxit que tots coneixem, sembla que estiguem obligats a emprendre com a la solució a tots els mals i com a única sortida possible sense ser conscient del què vol dir. Potser caldria preguntar-nos... sabem què vol dir realment emprendre? segur que tots podem o servim per emprendre?

JUAN GONZÁLEZ, ALBERT CAÑIGUERAL, DANIEL BARQUILLA I JOSEP DARNÉS

taula rodona: Sols davant el perill!

Experiències cooperatives, formació autodidacta i construcció de reputació real.

DIVENDRES 27
9.30 A 14.00 h

ALFONSO DÍEZ DAVID

Conductor esdeveniment

«Enabling people to make things happen» és el tagline que millor defineix a Alfonso Díez David. Maonès d'herència i vocacional, ponent de InnovemFest 2019 convertit en presentador del Fest 2020 per generositat i fe.

XAVIER MARCET

Les empreses i els negocis no són el mateix

Les empreses han de crear valor corporatiu i social; els negocis sovint només creen especulació. Les empreses han de ser organitzacions que sumin talent i bona gent. En els moments d’intempèrie actual els empresaris i els seus equips han de ser més que mai professionals híbrids, flexibles i àgils i han de posar en pràctica aspectes com a la col·laboració, l’empatia, el compromís i la humilitat.

ALEX PELLA

Com construir una carrera oceànica

Creuar l’oceà sol no és el mateix que fer-ho en equip, però en els dos casos la sensació d’intempèrie sempre hi és present. Una sensació que aprens a manejar amb altes dosis de preparació, perseverança i molta feina en equip.

En la meva xerrada parlaré en primera persona de la meva experiència com a navegant oceànic, una experiència que potser pot ser també útil per a la vida, especialment en moments com l’actual, i per tirar endavant una empresa per petita que sigui.

REBECCA MORRIS

La col·laboració com a eix del treball

La col·laboració com a eina de feina m’ha acompanyat des dels meus inicis professionals en el món de la cooperació. El meu pas per diferents ONGs m’ha ensenyat a treballar sola i també amb grans equips sempre des de la llibertat i la responsabilitat. El meu background ha estat clau a l’hora d’afrontar un repte com el de la direcció de Menorca Preservation Fund, creada per recolzar iniciatives mediambientals privades a l’illa de Menorca.

PUTOS MODERNOS

PutosModernos, la marca que va nèixer al seient de darrere d'un Blablacar

Què podem dir nosaltres sobre el teletreball? Igual hem de començar pel principi i explicar que la marca comercial, com a tal, va néixer oficialment en el seient posterior d’un Blablacar. Va ser en el Nadal de 2016, en un trajecte Madrid-Barcelona, tractant desesperadament de trobar impremtes que produïssin tirada massiva del Puto Calendario, que s’acaba d’extralimitar en les Xarxes Socials. Als pocs dies ja ens trobàvem entubant milers de calendaris en el soterrani d’un coworking, per a atendre l’ona de comandes. Sortir de la zona de confort? Mai hem conegut aquesta zona, la veritat.

COL·LABORADORS

Apunt

Aquitania

Farmers&co

 Impacte

Isba SGR

Menorca de Publicidad

Menorca Maker

Pons Orfila Brokers

Truvi

Xoriguer