« M'agraden els llibres perquè tenen 2 grans funcions : fer-me pensar o fer-me deixar de pensar. I depenent el moment que estigui travessant, qualsevol d'aquestes opcions pot salvar-me «
Proposem una selecció variada. Sense ordre ni concert. Especial abril 2020. Mix català i castellà.
Memòries del subsòl. Fiodor Dostoyevski. «Encara avui em faig aquesta inútil pregunta. Què és preferible: una felicitat vulgar o un sofriment elevat? Diguin-me: quin val més? «
Mil nou-cents vuitanta-quatre. George Orwel . « Però tot anava bé, tot quadrava molt bé, la lluita havia acabat,. Havia guanyat la victòria sobre ell mateix. Estimava el gran germà»
El llibre de les abraçades. Eduardo Galeano. « Helena va somiar amb les que havien guardat el foc. Ho havien guardat les velles, les velles molt pobres, en les cuines dels suburbis; i per a oferir-ho els bastava amb bufar-se, suau, el palmell de la mà.»
El procés. Franz Kafka. «Algú degué haver calumniat a Josef K., perquè sense haver fet gens dolent, un matí va ser detingut»
Vint mil llegües de viatge submarí. Julio Verne. « Vaig donar les gràcies al capità Nemo, i em vaig acostar als prestatges de la biblioteca. Abundaven en ella els llibres de ciència, de moral i de literatura, escrits en nombrosos idiomes, però no vaig veure ni una sola obra d'economia política, disciplina que pel que sembla era allí severament proscrita. Detall curiós era el fet que tots aquells llibres, qualsevol que fos la llengua en què estaven escrits, es trobessin classificats indistintament. Tal mescla provava que el capità del Nautilus havia de llegir correntment els volums que la seva mà prenia a l'atzar «
Momo. Michael Ende . Perquè només nosaltres decidim què fem amb el nostre temps
Els dimarts amb Morrie, de Mitch Albom
Perquè hem de ser més conscients del què ens poden ensenyar els que més experiència tenen
Océano África, de Xavier Aldekoa
Perquè a vegades va bé viatjar lluny per veure que realment els teus «problemes» no són problemes.
El Ciclista. Tim Krabbé. Per a qualsevol aficionat al ciclisme, et fa sentir com si estiguessis damunt la bici competint amb ell. Lectura per evadir-se i sentir-se lliure durant el temps de confinament.
¿Jugam? . Imma Marín. Com l'aprenentatge lúdic pot transformar l'educació
La penúltima bondat. Un assaig sobre la vida humana. Josep Maria Esquirol. Un assaig que tracta dels “infinitius essencials” de l’ésser humà; viure, pensar i estimar. Aquí, als afores, no només vivim, sinó que som “capaços de vida”.
Búnquer. Memòries de tancament, rimes i taurons blancs. Toteking. Pròleg: Enrique Vila-Matas. Toteking, llegenda del rap espanyol, escriu sobre la necessitat d'envoltar-te de tres (quatre, com a màxim) persones que et volen, l'esclavitud d'haver de viure per a explicar-ho en cançons i en contes. L'obligació de tancar-te en un búnquer per a cridar tot el que odies de la vida. També el que et fa continuar viu.
Hola Món. Hannah Fry Com continuar sent humans en l'era dels algorismes. Els algorismes ja decideixen, sense ajuda humana, penes de presó, tractaments clínics o el destí d'un cotxe que es dirigeix directe a atropellar un cotxe. Un text que no demonitza als algorismes sinó més aviat a l'ús que d'ells fan i puguin fer creadors i usuaris.
Zombie : guia de supervivència. Max Brooks. Per a anar agafant idees…