MESURES DE CURTA DISTÀNCIA

La pandemia desde el punto de vista de un pequeño empresario (en catalán).

Des de la declaració de l’estat d’alarma, molts petits empresaris i petits comerços ens hem vist obligats a aturar la nostra activitat.
Obligats, a contra cor, a paralitzar la nostra feina, el nostre dia a dia professional , la nostra font d’ingressos i la dels nostres treballadors, si en tenim. Aquesta aturada té un seguit de conseqüències, que més enllà de l’evident angoixa de no saber quan tornarà tot a la normalitat, ens obliga a reaccionar per sobreviure.

Després de molts anys de construir, d’aprendre i desaprendre, de consolidar el teu projecte professional, arriba un moment on tot s’atura i has de prendre decisions difícils.
Comences a llegir i rellegir les mesures econòmiques que ha aprovat el govern i, te n’adones que com sempre, s’obliden dels autònoms.
Calcules les despeses que sí o sí hauràs de pagar a finals de mes, havent treballant només mig mes… I alhora, intentes visualitzar quan tornaràs a tenir ingressos…
I ara sí… amb una sensació entre la impotència i la culpabilitat, decideixes que la única solució per salvar la situació és posar als seus treballadors a l’atur.
Un petit empresari viu de la seva tresoreria i, sense ingressos, difícilment pot mantenir els seus treballadors. Per aquest motiu, des del minut un, la decisió més responsable i a la vegada difícil és pensar en les persones que formen part de la teva empresa, en la seva situació personal, en com ajudar-los per superar aquesta situació.
Una vegada tramitada aquesta mesura d’urgència, et poses a pensar en les mesures de més curta distància. Com ens podem ajudar uns als altres? Com podem reduir els efectes negatius que aquesta pandèmia tindrà entre els petits empresaris? Què passarà quan tot torni a la normalitat?
Sense cap dubte, un dels reptes per superar aquesta situació serà fer-ho des del punt de vista humà, del treball en equip entre persones que, de manera més o menys directe, formen part de la teva empresa.
Una solució està en pensar en els nostres clients, proveïdors, treballadors… establir un compromís futur i donar-los suport per tornar a engegar amb confiança i valentia. Enfortir els vincles que formen la teva empresa, des de la premissa que tot anirà bé, compartint els esforços per tornar a la normalitat.
I si ara tot és incert, dubtós i insegur… quan tot açò passi, haurem d’actuar des de la generositat, la confiança i la responsabilitat social de tots, tant de treballadors com de petits empresaris i de les administracions

Deixa un comentari