SOBRECÀRREGA INFORMATIVA, FALTA DE FORMACIÓ

Actualitzacions contínues, distribucions i gràfiques, dades incompletes, repetides comparacions, peres amb pomes, que si el pic de la corba, que si el valor de R0, que si el pic de la corba ara és un punt d'inflexió, màscares, sí, no, sí, però no, només sí; projeccions que es corregeixen a si mateixes, prediccions que fallen un 300%, confusió…

Sobrecàrrega informativa: és l'excés d'informació que provoca en el receptor una incapacitat per comprendre-la i assimilar-la, per prendre una decisió o per romandre ben informat sobre un tema concret. (Wikipedia)

I a molts ens provoca inseguretat, por, i com no, una ànsia per intentar entendre el que està passant. I clar, per a això, no serà millor llegir el següent enllaç? El titular és atractiu, aquí trobaré respostes. Però llavors la bola es fa més gran, serà un parany? Basta. Potser el millor és trencar amb aquesta dinàmica, desconnectar, simplement descansar, passar l'estona, o qui vulgui, formar-se. I si en lloc de buscar respostes fàcils que sadollin la nostra ansietat, intentéssim aprendre conceptes fonamentals per a trobar respostes formades? Ai si fa 2 mesos tots haguéssim entès què és el creixement exponencial… Estaríem avui així?

Deixa un comentari